“Toyota Motor Europe” pirmajā pusgadā pārdevusi 451 802 automašīnas

Kompānija “Toyota Motor Europe” (TME) šī gada pirmajos sešos mēnešos pārdevusi 451 802 automašīnas, kas ir par 9,4% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, liecina pusgada rezultāti.

Kā biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “Toyota” automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā, SIA “Amserv Motors” valdes loceklis Armands Vimba, TME kopējais tirgus apjoms pusgadā palielinājies par 3%, sasniedzot 4,8%.

Toyota Foto: iAuto.lv

Pateicoties “Toyota Auris Hybrid Touring Sports” modelim, hibrīdu pārdošanas apjoms šajā pusgadā, salīdzinot ar analogu periodu iepriekšējā gadā, audzis par 20%. Par 25,4% palielinājies arī “Lexus” pārdošanas apjoms, sasniedzot 24 586 pārdotas vienības.

Toyota Auris Hybrid Touring Sports Foto: iAuto.lv

TME ziņo, ka šogad kopumā pārdotas 226 650 “Toyota” un “Lexus” markas automašīnas un sešu mēnešu periodā TME tirgus daļa palielinājusies līdz 4,8%. Īsts rekordists pārdošanas ziņā ir “Auris Hybrid Touring Sports” – jūnijā vien pārdotas 3604 vienības, un šis rezultāts “Toyota” kopējo hibrīdu pārdošanas apjomu ļāvis palielināt par 20%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Lexus IS Foto: iAuto.lv

Attiecībā uz hibrīdiem pirmā pusgada laikā pārdoti 90 290 “Toyota” un “Lexus” automobiļi ar hibrīddzinējiem.

“Toyota Motor Europe” pārrauga “Toyota” un “Lexus” automobiļu, rezerves daļu un aksesuāru vairumtirdzniecību un mārketingu un “Toyota” ražošanas un inženierpētniecības darbības Eiropā. “Toyota” Eiropā tieši un pastarpināti nodarbina apmēram 94 000 cilvēku un kopš 1990.gada ir veikusi ieguldījumus vairāk nekā septiņu miljardu eiro apmērā.

SIA “Amserv Motors” ir Igaunijas uzņēmuma “Amserv Auto” partneruzņēmums, kas Latvijā strādā kopš 1999.gada kā “Toyota” automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā, bet kopš 2001.gada ieguvis tiesības pārdot un apkalpot “Lexus” automobiļus. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 338 600 latu (481 784 eiro).

70% uzņēmuma kapitāldaļu ir Igaunijas uzņēmuma “Amserv Grupi” īpašumā, savukārt 27,46% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Katrionai Vectirānei, bet 2,54% kapitāldaļu – Tīnai Elizabetei Vectirānei.

Toyota Auris Hybrid Touring Sports Foto: iAuto.lv

Toyota Rav4 Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.