AvtoVAZ Lada Vesta piedāvās arī rietumiem

Jaunās Lada Vesta saimes automobiļi tiks eksportēti arī uz NVS un Eiropas Savienības valstīm – ar šādu paziņojumu Volgas autorūpnīcas korporatīvā telekanāla pārraidē nākusi klajā Vesta projekta vadītāja Kristīne Dubiņina.

Lada Vesta ir projekts, kas uz AvtoVAZ produkciju ļaus paraudzīties citām acīm. Tas ļaus mums iziet Krievijas un arī Eiropas tirgū jaunā kvalitātē. Šo produktu mēs ar lepnumu ražosim un pārdosim Krievijā, NVS un Eiropā, paziņojusi Dubiņina.

Pirmie Vesta prototipi tiks izgatavoti gada beigās, bet jau 2015.gada septembrī plānota sērijveida ražošana. Pagaidām nav izlemts, kam uzticēt jaunā modeļa ražošanu – iespējams, šim nolūkam izmantos Iževskas rūpnīcas jaudas, bet galvenā ražotne Toljati pagarinās Priora modeļa dzīvi.

Jūlijā AvtoVAZ publicēja pirmo Lada Vesta skici, tādēļ automobiļa īstais izskats paliek noslēpums līdz augustam, kad paredzēts Vesta pirmais oficiālais uznāciens Maskavas autoizstādē. Agrāk publicētā informācija liecina, ka Vesta konstrukcijā iekļaus Renault Megane piekares un stūres iekārtas elementus, bet Krievijas tirgū tā maksās aptuveni 400 000 rubļu (EUR 8800). Lada Vesta saimi pārstāvēs hečbeks, sedans un universāls. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.