6 miljoni pilnpiedziņas “Audi” (+ foto)

Vācu autobūves kompānija “Audi” sasniegusi nozīmīgu atzīmi – izgatavots sešmiljonais pilnpiedziņas automobilis. Par jubilejas eksemplāru kļuvis krosovers “SQ5,” kas 11.jūlijā nobrauca no Ingolštates rūpnīcas konveijera un vēlāk tiks nosūtīts savam pasūtītājam uz ASV.

Ne tik sen – 2013.gada februārī, “Audi” sasniedza piecu miljonu robežu un toreiz jubilejas eksemplāra gods tika Nekārsulmas rūpnīcai un paaugstinātas pārgājības universālam  “A6 Allroad.” Kopumā 2013.gadā izgatavoti 710 095 pilnpiedziņas “Audi” un klientu loks, kas izvēlas šādas konstrukcijas modeļus pastāvīgi aug, 2014.gadā sasniedzot 44 procentus no pārdoto automobiļu skaita. Pieprasītākais quattro   modelis ir krosovers “Q5,” kam seko “A4” saime. “Audi” uzsver, ka lielākais quattro automobiļu noiets ir ASV, Kanādā, Krievijā un Tuvajos Austrumos.

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd pilnpiedziņas modifikācijas ir visiem “Audi” modeļiem, atskaitot hečbeku “A1,” kas pieejams tikai priekšpiedziņas versijā. Vairumam modeļu pilnpiedziņa iekļauta papildaprīkojuma sarakstā, taču „jaudīgajām” versijām, superauto “R8,” sedanu flagmanim “A8” un krosoveram “Q7” quattro sistēma iebūvēta jau no rūpnīcas.

Pirmais “Audi” automobilis ar “quattro” pilnpiedziņu tika izgatavots 1981.gadā un tā arī saucās – “Audi Quattro.” Uz konveijera divdurvju kupeja palika līdz 1991.gadam, kad to nomainīja modelis “S2 Coupe.”

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.