General Motors var zaudēt 10 miljardus dolāru

ASV ievadīts tiesas process pret autobūves koncernu General Motors, kas minētajam uzņēmumam var draudēt ar milzu izdevumiem.

Ja tiesa pieņems prasības iesniedzējiem pozitīvu lēmumu, GM nāksies šo summu izmaksāt kompensācijās vairākiem miljoniem klientu visā pasaulē. Skandāls ar GM automobiļu defektiem joprojām pieņemas spēkā. Izrādās, kompānija jau sen zinājusi par problēmām, kas saistītas ar aizdedzes atslēgu defektiem, kuru rezultātā, kā tiek uzskatīts, bojā gājuši vismaz 13 cilvēku. Šobrīd kompānija cenšas glābt, kas vien glābjams, izziņojot arī citas servisa akcijas, kuru skaits sasniedzis 40 skarot vismaz 20 miljonus automobiļu.

Prasības iesniedzēji uzskata, ka šo problēmu rezultātā General Motors automobiļi zaudēs 500 – 2600 dolāru no otrreizējās pārdošanas vērtības un sākotnēji pat gribēja pieprasīt 15 miljardus par morālo kompensāciju, ko koncernam vajadzētu izmaksāt klientiem, kuru automašīnas neskars atsaukums.

„Bezgalīgie atsaukumi tik ļoti sabojājuši tajos iesaistīto automobiļu reputāciju, ka neviens normāli domājošs cilvēks nemaksās tādu summu, kādu būtu atdevis tad, kad General Motors vārds saistījās ar panākumiem un drošību,” uzskata kopējās prasības iesniedzējs Hagens Šapiro.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.