“Tesla” krosovers saglabās „vanaga spārnus” (+ foto)

ASV elektroautomobiļu ražotājs “Tesla” sazinājies ar klientiem, kas bija atstājuši pieteikumus krosovera “Model X” iegādei un apstiprinājis, ka pārdošanas starts tiks dots 2015.gada sākumā.

Vienlaicīgi kļuvis zināms, ka sērijveida modelis saglabās neparastās konstrukcijas aizmugures durvis, ko “Tesla” dēvē par „vanaga spārniem.”

Atšķirībā no autobūvē pazīstamās „kaijas spārnu” durvju konstrukcijas, „vanaga spārnu” durvis var atvērt un aizvērt ierobežotas teritorijas apstākļos, pateicoties tam, ka tās vairāk paceļas uz augšu nekā pabīdās uz sāniem. Ražotājs apgalvo, ka tas atvieglos iekāpšanu un izkāpšanu, pasažieriem nevajadzēs stipri saliekties, lai iekļūtu salonā. Tesla vadītājs Elons Masks izteicies, ka kompānija dara visu, lai izpatiktu klientiem, tādēļ šāda durvju mehānisma saglabāšana bija tik būtiska, ka ražošanas startu atlika līdz brīdim, kamēr „vanaga spārnu” konstrukciju noveda līdz pilnībai.

Foto: Publicitātes foto

“Model X” aprīkots ar diviem elektromotoriem (katrai asij pa vienam) un 60 vai 85 kilovatstundu akumulatoru bateriju pēc klienta izvēles. Mazākais bateriju bloks ļaus veikt 368 km, bet ar jaudīgāko akumulatoru komplektu “Model X” varēs nobraukt 480 km. Kā opciju varēs izvēlēties trešo sēdekļu rindu.

“Model X” cena ASV tirgū būs 50 000 – 60 000 dolāru. Krosovera ražošana testa režīmā tiks uzsākta jau šī gada nogalē.   

Foto: Publicitātes foto

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.