Latvijā maijā astotais straujākais reģistrācijas pieaugums Eiropā

Jaunu automašīnu reģistrācija Latvijā šā gada maijā palielinājās par 16,8%, kas ir astotais straujākais pieaugums Eiropā, teikts Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) jaunākajā ziņojumā.

Ziņojumā apkopoti dati par visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, izņemot Maltu. Ziņojumā pieejama informācija arī par Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas (EBTA) valstīm – Šveici, Norvēģiju un Islandi.

Maijā Latvijā reģistrētas 1121 jauna automašīna, salīdzinot ar 960 automašīnām pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Automašīnu reģistrācija samazinājās vien astoņās no ziņojumā ietvertajām valstīm, bet 22 valstīs tika fiksēts pieaugums.

Straujākais automašīnu reģistrācijas apjoma kāpums no visām ziņojumā iekļautajām valstīm maijā reģistrēts Islandē – par 51,3%, Rumānijā – par 46,1%, Grieķijā – par 42,3% un Portugālē – par 36,5%.

Savukārt lielākais automašīnu reģistrācijas samazinājums fiksēts Austrijā – par 7,2%, Šveicē – par 5,4%, Itālijā – par 3,8% un Beļģijā – par 3,5%.

Igaunijā maijā reģistrēta 1971 jauna automašīna, kas ir par 1,3% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī. Igaunija uzrādījusi otru mazāko samazinājumu no visām valstīm.

Savukārt Lietuvā maijā reģistrētas 1338 jaunas automašīnas, kas ir par 20,6% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī. Lietuva uzrādījusi sesto straujāko pieaugumu no visām valstīm.

Visās ziņojumā iekļautajās Eiropas valstīs maijā reģistrētas 1 133727 jaunas automašīnas, un tas ir par 4,3% vairāk nekā 2013.gada attiecīgajā mēnesī.

ES dalībvalstīs reģistrētas 1 093 448 jaunas automašīnas, kas ir par 4,5% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā mēnesī.

Savukārt šā gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā reģistrētas 5040 jaunas automašīnas, kas ir par 22,6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Latvija uzrādījusi septīto straujāko pieaugumu no visām ziņojumā iekļautajām valstīm.

Igaunijā jauno automašīnu reģistrācija piecos mēnešos palielinājās par 1,3% – līdz 8 697 vienībām, kas ir mazākais pieaugums no visām valstīm.

Tikmēr Lietuvā automašīnu reģistrācija palielinājās par 26,1%, kas ir ceturtais straujākais pieaugums, un sasniedza 6162 vienības.

Visās ziņojumā iekļautajās valstīs piecos mēnešos kopā fiksēts automašīnu reģistrācijas apjoma pieaugums par 6,6%. Piecos mēnešos visās ziņojumā iekļautajās valstīs reģistrētas 5 619 263 jaunas automašīnas.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.