Pasaulē lielākie elektrisko automašīnu ražotāji veic sadarbības pārrunas

Elektrisko automašīnu ražotāji “Nissan” un BMW vēlas sadarboties ar ASV uzņēmumu “Tesla”, kas nolēmis ar konkurentiem dalīties savos patentos, pirmdien vēsta laikraksts “Financial Times”.

“Ir acīmredzami, ka ikviens būtu ieguvējs, ja visiem būtu pieejams krietni vienkāršāks savu automašīnu uzlādēšanas veids,” laikraksts citē kādu autoražotāja vadītāju.

“Financial Times” norāda, ka pasaulē lielākais elektrisko automobiļu ražotājs “Nissan” kopīgi ar konkurentiem BMW un “Tesla” veido aptuveni 80% no pasaules elektrisko automašīnu pārdošanas apjoma.

BMW preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka kompānijas pārstāvji ir tikušies uz pārrunām ar “Tesla”, taču sīkāku informāciju sniegt atteicās.

“Tesla” pagājušajā nedēļā spēra negaidītu soli un nolēma dalīties ar saviem patentiem cerībā palielināt elektrisko automašīnu ražošanu pasaulē.

Šīs nozares izaugsmi aizkavējis tas, ka elektriskās automašīnas bieži vien ir krietni dārgākas par transportlīdzekļiem, kuru darbināšanā tiek izmantots fosilais kurināmais, kā arī uzlādes staciju trūkums un sektora standartu neesamība tehnoloģijām.

Nissan “Leaf” Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.