“Škoda Roomster” pārvērtīsies par minivenu (+ foto)

Vieglais komerctransportlīdzeklis “Škoda Roomster” ir čehu kompānijas piedāvājumā kopš 2006.gada. 2010.gadā tas piedzīvoja modernizāciju, bet 2015.gadā klāt būs jaunais modelis, un, kas interesanti – nevis kā universāls ar paaugstinātu jumtu, bet gan klasiska minivena izskatā.

Vācu izdevuma “Auto-Motor-Und-Sport” interneta vietnē izvietoti attēli, kuros redzams zem “VW Touran” virsbūves paslēpts testu prototips un, lai gan jaunā modeļa oficiālā debija paredzēta jau Parīzes autoizstādē oktobrī, skaidrības par jaunā Roomster tehniskajiem risinājumiem joprojām nav.

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

“Auto-Motor-Und-Sport” min divas iespējas: izmaksu ziņā ražotājam izdevīgākais variants būtu tad, ja jaunā Roomster ražošanai pielāgotu pašreizēja “VW Caddy” tehniku. Tomēr pēdējais veidots uz piektā “Golf” platformas un izmanto lapu atsperes un nedalāmu pakaļējo tiltu, tādēļ maz ticams, ka “Škoda” vēlēsies sarūgtināt klientus un zem svaiga izskata virsbūves paslēpt novecojušu tehniku.

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Otrs variants ir vairāk ticams – “Roomster” taps uz universālās MQB platformas un izmantos “VW Touran” tehniskos risinājumus. Tas gan būs dārgāk un draud ar konkurenci paša koncerna starpā, taču vairāk atbilst strauji progresējošā čehu ražotāja ambīcijām. MQB platforma sniegtu vairākas priekšrocības un ļautu izveidot vieglāku un ietilpīgāku konstrukciju – uzlabotos aizmugures pasažieru komforts un palielinātos bagāžas nodalījuma ietilpība.

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Pašreizējās paaudzes “Roomster” ar 1,2 litru 70 ZS benzīna motoru un piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu Vācijā maksā, sākot no 13 490€. 4,21 m garajam furgoniņam ir 480 litru bagāžas nodalījums un piecas sēdvietas. Uz 100 km šī modifikācija patērē vidēji 6,2 litrus. Ekonomiskākas un arī dārgākas (16 590, 18 990€) ir minivena dīzeļversijas ar 90 un 110 ZS motoriem, kas patērē vidēji 4,7 litrus. “Roomster” paredzēta tikai priekšējo riteņu piedziņa.

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Foto: Auto-Motor-Und-Sport

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.