Ceturtdaļa automašīnu Vācijā nav braukšanas kārtībā

Vairāk nekā desmit miljoni autovadītāju Vācijā pārkāpj likumu, pārvietojoties pa valsts ceļiem ar automašīnām, kas nav braukšanas kārtībā, liecina Vācijas automobiļu tehniskās apskates aģentūras GTUE apkopotā informācija.

Aģentūra norāda, ka automašīnu priekšējās gaismas, kas naktī apžilbina pretimbraucošos autovadītājus, riepas ar nepietiekamu protektoru un nevienmērīgas darbības bremzes ir tikai daži no šo automobiļu trūkumiem.

GTUE savas aplēses balstījusi uz defektīvu automašīnu skaitu, kas ierodas uz obligātu automobiļu tehnisko pārbaudi, ko Vācijā nepieciešams veikt reizi divos gados.

Aģentūra lēš, ka pērn aptuveni ceturtdaļa jeb 23,9% no Vācijā reģistrētajiem 43,9 miljoniem automobiļu nav bijuši braukšanas kārtībā.

Apkopotā statistika liecina, ka būtisku defektu skaits salīdzinājumā ar 2012.gadu pieaudzis par 2% un 7% salīdzinājumā ar 2011.gadu.

GTUE skaidro, ka nepilnību palielināšanās galvenokārt skaidrojama ar automašīnu vidējā vecuma pieaugumu. Vidējais pa Vācijas ceļiem braucošo automašīnu vecums ir 8,8 gadi, salīdzinot ar 7,5 gadiem pirms aptuveni desmit gadiem.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.