“Ariel” izstrādājis policijas modifikāciju (+ foto)

Britu sportkāru ražotājs “Ariel” radījis versiju “Atom PL,” kas paredzēta izmantošanai policijas darbam. Spēkrats ieguvis policijas transportam raksturīgo krāsojumu un signālgaismu bloku.

Foto: Publicitātes foto

Kompaktais, vieglais (550 kg) un dinamiskais spēkrats izgatavots uz maija beigās prezentētā “Atom Ariel 3.5R” bāzes un aprīkots ar tādu pašu Honda divlitru četrcilindru kompresormotoru, kas forsēts līdz 350 ZS un strādā komplektā ar sešu pakāpju Sadev sekvenciālo pārnesumkārbu. Policijas versijas dinamiskie raksturlielumi netiek atklāti, taču jādomā, tie līdzināsies “Ariel 3.5R veikumam,” kas 100 km/h sasniedz 2,6 sekundēs, bet līdz 160 km/h paātrinās 6 sekundēs.

Foto: Publicitātes foto

Policijas modifikācija radīta, izrādot atbalstu kampaņai, kas Lielbritānijā izvērsta ar nolūku paaugstināt motociklistu drošību. Statistika rāda, ka tieši šajā jomā Lielbritānijā ir liels bojāgājušo skaits un katra piektā dzīvība tiek zaudēta negadījumos, kuros iesaistīti motobraucēji. Drīzumā Ariel sola laist klajā arī pašu konstruētu sportbaiku.

Foto: Publicitātes foto

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.