“General Motors” atsauc vēl 2,7 miljonus automašīnu

ASV autobūves gigants “General Motors” (GM) ceturtdien paziņoja, ka atsauc papildu 2,7 miljonus automašīnu, no kurām vairumam konstatēti bremžu gaismu defekti.

Šis atsaukums, kas aptver vairākus dažādus modeļus, uzņēmumam izmaksās aptuveni 200 miljonus dolāru (146 miljonus eiro), norāda GM.

Pagājušajā mēnesī autoražotājs atklāja, ka tas reģistrējis 1,3 miljardu dolāru izdevumus saistībā ar 2,6 miljonu automašīnu atsaukšanu aizdedzes defektu dēļ.

Jaunākais atsaukums galvenokārt koncentrējas uz 2,44 miljoniem “Chevrolet Malibu”, “Malibu Maxx”, “Pontiac G6” un “Saturn Auras” automašīnu ASV.

GM vēsta, ka šajos automobiļos konstatētā defekta dēļ var nedarboties bremžu gaismas, kad tiek nospiests bremžu pedālis, vai gaismas iedegties, kad bremžu pedālis nav nospiests. Tāpat var tikt ietekmēta arī kruīza un saķeres kontroles sistēmas.

Tāpat atsaukums aptver 140 000 “Chevrolet Malibu” saistībā ar hidraulisko bremžu pastiprinātāju problēmām un vairāk nekā 100 000 “Chevrolet Corvette” automašīnu priekšējo lukturu defektu dēļ.

Jau ziņots, ka vairākas ASV varasiestādes pret GM sākušas izmeklēšanas saistībā ar to, kāpēc kompānijai bija nepieciešami gandrīz desmit gadi, lai atsauktu vairākus miljonus automašīnu aizdedzes defektu dēļ.

Foto: businessinsurance.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.