Visjaudīgākais “Audi R8” tikai 99 eksemplāros (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija “Audi” paziņo par superauto “R8” īpašo modifikāciju “LMX,” kas pie pircējiem dosies šā gada vasarā un tiks izgatavota ierobežotā 99 eksemplāru lielā skaitā.

Foto: Publicitātes foto

Pirms modeļa paaudžu maiņas, kas paredzēta 2015.gadā, “Audi” saviem klientiem radījis iespēju iegādāties “R8 LMX” – vecā modeļa pēdējo modifikāciju, kas vienlaicīgi kļūst par šī superauto pagaidām jaudīgāko sērijveida versiju.

Foto: Publicitātes foto

Zem “R8 LMX” motora pārsega atrodas 5,2 litru desmit cilindru V10-FSI benzīna motors, kas attīsta 570 ZS – par 20 ZS vairāk nekā “V10 Plus.” Komplektā ar septiņu pakāpju “S-Tronic” pārnesumkārbu “LMX” 100 km/h sasniedz 3,4 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 320 km/h.

Foto: Publicitātes foto

Virsbūvei krāsai izvēlēts “Aral” zilais tonis, kas kontrastē ar melno titāna radiatora resti, melni matētajiem oglekļa šķiedras spoguļu korpusiem, difuzoru un gaisa tvērējiem, kas nodrošina motora dzesēšanu. “R8 LMX” ir oglekļa šķiedras spoileris, bremzes ar sarkanām skavām un keramiskajiem bremžu elementiem, 19 collu vieglmetāla diski ar 235/35 un 305/30 (aizmugurē) izmēra riepām un titāna sporta izplūdes sistēma.  

Audi R8 jaunās paaudzes modelis testos Foto: Publicitātes foto

Salonā sagaida ādas/alkantara sporta sēdekļi ar zilu diegu nošuvēm, bet īpašās sērijas nosaukums redzams uz sliekšņu dekoriem.

“R8 LMX” būs “Audi” pirmais modelis, kas aprīkots ar lāzergaismas starmešiem, kas ir vēl spilgtākās, jaudīgākas un efektīvākas. Lāzera gaismas diodes ir sīkākas par LED diodēm, to diametrs ir tikai 300 mikrometri, taču gaismas stars sasniedz 450 nanometru garumu, kas ir divreiz vairāk nekā diožu lukturiem.

“Audi R8 LMX” cena būs 210 000 eiro.

Audi R8 jaunās paaudzes modelis testos Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.