Starts “Mercedes” B klases elektromobilim (+ foto)

Vācu autobūves kompānija “Mercedes-Benz” savā rūpnīcā Raštatē uzsākusi pirmā elektriskās piedziņas modeļa, B-Class “Electric Drive,” ražošanu.

Videi draudzīgais kompaktās klases modelis no šī gada vasaras tiks piedāvāts ASV tirgū, bet gada beigās to saņems arī Eiropas dīleri.

1750 kg smagajam “Mercedes” elektromobilim zem motora pārsega iebūvēts 174 ZS (340 Nm) elektromotors, ko vācieši izstrādājuši sadarbībā ar ASV kompāniju “Tesla Motors.”

Strāvas krājumi tiek glabāti akumulatoru blokā, kas izvietots zem grīdas (“Energy Space”) pirms aizmugures ass. No vietas līdz 100 km/h elektriskā B klase paātrināsies 7,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 160 km/h. Ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem B-Class “Electric Drive” spēs nobraukt aptuveni 200 km. Pēc tam nepieciešama bateriju uzlādēšana. Pēc 2 stundu pavadīšanas pie 240V strāvas tīkla, “Electric Drive” būs gatavs 100 km garam pārbraucienam.

Tā kā B klase tiek ražota, izmantojot moduļu konstrukciju, elektriskās modifikācijas izgatavošanai lielas pārmaiņas nav nepieciešamas – speciāli apmācītu darbinieku kolektīvs to montēs uz tās pašas konveijera līnijas, kur parastās versijas, operatīvi pieskaņojoties pasūtījuma daudzumam.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.