Jaunais “Ford Focus” – kabrioleta nebūs

ASV autobūves kompānijas “Ford” pārstāvji Ķelnē paziņojuši, ka arī pēc šogad veiktā feislifta “Focus” pircējiem tiks piedāvāts vienīgi ar slēgtā tipa virsbūvēm.

2014.gada rudenī modernizētais “Ford Focus” būs klāt – un atkal bez kabrioleta. Kompānijas pārstāvji “Focus” galvenajā ražotnē Ķelnē pavēstījuši, ka šāds lēmums pieņemts balstoties uz ekonomiskiem apsvērumiem. Tas nozīmē, ka arī pēc veiktās atjaunošanas kabrioleta “Focus CC” (2007.-2010.g.) ar salokamo metāla jumtu nebūs.

Kompaktās klases modelis “Ford Focus” amerikāņu kompānijas piedāvājumā ienāca 1998.gadā. 2000, 2001 un 2013.gadā “Focus” kļuva par visvairāk pirkto automobili pasaulē. Šobrīd pircējiem pieejams “Focus” ar sedana, hečbeka un universāla tipa virsbūvēm.

Modernizētais “Ford Focus” tika parādīts Ženēvas autoizstādē. Kopā ar dažiem vizuāliem uzlabojumiem amerikāņu kompānijas bestsellers saņēmis četrus jaunus motoru variantus, “Ford” SYNC II multimediju informācijas sistēmu ar astoņu collu ekrānu, parkošanās palīgsistēmu, kas var novietot automobili stāvvietā gan paralēli, gan perpendikulāri braukšanas virzienam un uzņemas arī izbraukšanu no stāvvietas, uzlabotu “City” bremžu palīgsistēmu, kas tagad darbojas ātrumā līdz 50 km/h (agrāk 30 km/h). Lielākā ātrumā sistēma brīdina vadītāju par iespējamo sadursmi un briesmu gadījumā automātiski iedarbina bremzes.

Paredzams, ka “Ford Focus” bāzes modelis varētu maksāt aptuveni 17 000 eiro.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.