Nissan starptautiskajā izstādē “Auto 2014” (+ foto)

Apvienojot labāko no 100% elektriskā Nissan LEAF un godalgas ieguvušā Nissan NV200, Nissan jaunais, 100% elektriskais komercautomobilis e-NV200 ienāk tirgū, radot papildus praktiskumu, ilgspējīgumu un izmainot ierasto skatījumu uz biznesu, savukārt Nissan 370Z NISMO Nissan stendā piešķirs „asumiņu”, reprezentējot Nissan sporta automobiļu DNS. Līdztekus jaunajiem un aizraujošajiem Nissan automobiļu modeļiem, Nissan saviem pircējiem būs sarūpējis arī īpašu, tikai šajā izstādē pieejamu piedāvājumu.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais Nissan Juke
Debitējot tirgū pirms trim gadiem, pateicoties inovācijām, Nissan Juke izveidoja pilnīgi jaunu automobiļu segmentu. Tāpat kā Nissan Qashqai lika pamatus krosoveru segmentam, Juke ar neatkārtojamu dizainu un modernām tehnoloģijām radīja jaunas vēsmas kompakto krosoveru tirgū.

Tagad, ievērojot Nissan ierasto nemitīgas pilnveidošanās praksi, ir pienācis laiks jaunam posmam Juke stāstā. Jaunais Juke ir gatavs vēlreiz apliecināt savu autoritāti segmentā, ko pats izveidojis, pozicionējot sevi kā oriģinālu un unikālu automobiļa modeli ar augstākā līmeņa stilu un izsmalcinātību augošajā mazo krosoveru segmentā.

Izmaiņu klāstā ietilpst jauns priekšpuses un aizmugures dizains ar lielāku uzsvaru uz kvalitāti un sportisko stilu; jauns, mazāka tilpuma 1,2 litru dzinējs ar turbokompresoru, kas sniedz labāku veiktspēju, ekonomiju un zemāku izmešu līmeni; uzlabots 1,6 litru DIG-T dzinējs; uzlabota četru riteņu piedziņa ar vilcējspēka virziena maiņas sistēmu; jauni vieglmetāla diski; moderns aprīkojums, ieskaitot jaunu audio sistēmu, jaunākās paaudzes NissanConnect sistēmas vadītāja saskarni, Nissan „drošības vairoga” tehnoloģijas, Nissan dinamiskās kontroles sistēmu un papildaprīkojumā pieejamo, atveramo stikla jumtu.

Foto: Publicitātes foto

Pilnīgi jaunais Nissan Qashqai
Nissan Qashqai jau sen ir krosoveru tirgus līderis, un kopš 2007. gada ir uzbūvēti vairāk nekā 2 miljoni tā eksemplāru. Automobilis uzrunā gan automobiļu „C” segmenta klientus, kas vēlas vairāk stila, tehnoloģiju un aizrautības, gan ekonomējošos klientus, kas vēlas lielāku efektivitāti.

2014. gada februārī, nonākot pārdošanā noteiktos pasaules tirgos, pilnīgi jaunais Qashqai nostiprina Nissan līderpozīcijas krosoveru segmentā. Jaunais Nissan Qashqai jau atkārto iepriekšējās paaudzes Qashqai veiksmes stāstu, iemantojot lielu popularitāti pircēju vidū, kļūstot par Baltijas valstīs pārdotāko vieglo pasažieru automobili martā.

Jaunais Nissan Qashqai ir aprīkots ar jaunām un ļoti novatoriskām drošības tehnoloģijām, kas tam palīdzējis uzrādīt pārliecinošus rezultātus stingrajos EuroNCAP drošības testos un jau saņemt maksimālo – piecu zvaigžņu drošības novērtējumu.

Kā visi jaunie Nissan, arī jaunais Nissan Qashqai ir pilns inovatīvu tehnoloģiju. Tas autovadītājiem dāvā visaptverošu modernu tehnoloģiju klāstu, kas uzlabo ikvienu braukšanas aspektu. Nissan „drošības vairoga” tehnoloģijas tagad ietver arī autonomo ārkārtas bremzēšanas sistēmu, autovadītāja modrības uzraudzības palīgsistēmu un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu, kā arī vairākas citas svarīgas palīgsistēmas, bet inteliģentā automobiļa stāvvietā novietošanas palīgsistēma atvieglo braukšanas manevrus pilsētā. Jaunā Qashqai mērķis ir padarīt augstākās klases tehnoloģijas pieejamas visiem.

Foto: Publicitātes foto

Jaunās Nissan Note DIG-S versija
Inovatīvais un īpašais jaunās Nissan Note klāsts ir papildināts ar DIG-S versiju. Ar Nissan moderno benzīna dzinēju un kompresoru aprīkotā DIG-S versija sola savā klasē labāko efektivitāti un zemas ekspluatācijas izmaksas, kas atbildīs automobiļa izteiksmīgajam dizainam un inteliģentajām tehnoloģijām.

Neskatoties uz kompaktajiem izmēriem, DIG-S (tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinējs ar kompresoru) rada 98 ZS un 147 Nm griezi ar CO2 izmešu un degvielas efektivitātes rādītājiem 99 g/km un 4,3 l/100 km. Tie ļauj tam kvalificēties Nissan „Pure Drive” automobiļu modeļu klāstam, kas ir Nissan iekšējais CO2 izmešu apjoma līmeņa rādītājs automobiļiem, kuru emisijas ir zem 120 g/km.

Tāpat kā Note 80 ZS versija ar trīscilindru 1,2 litru dzinēju un 90 ZS ar 1,5 litru dCi turbodīzeļa dzinēju, DIG-S versija ir aprīkota ar Nissan Stop/Start sistēmu, kas izslēdz automobiļa dzinēju, kamēr tas stāv. Sistēmas uzlabojumi ir samazinājuši troksni un vibrācijas atkārtotas automobiļa iedarbināšanas laikā, nodrošinot, ka sistēma strādā pēc iespējas nemanāmāk.

Kā pilnībā rūpnīcā uzstādīts papildaprīkojums, Body Kit automobiļu īpašniekiem ļaus izveidot vēl izteiksmīgāku un dinamiskāku savas jaunās Note dizainu. Stila uzlabojumi ietver divtoņu, ar dimantu slīpētus 16 collu vieglmetāla diskus, tonētus aizmugures stiklus, oglekļa krāsas aizmugurējo buferi, skaistu jumta spoileri, sānu uzlikas un vēl agresīvāku priekšējo bamperi ar spīdīgi melnu resti, kā arī melnus priekšējo lukturu ietvarus. Automobiļa salons lepojas ar ekskluzīvu trīs spieķu stūri.

Foto: Publicitātes foto

100% elektriskais komercautomobilis – Nissan e-NV200
Apvienojot labākās Nissan LEAF un NV200 īpašības, pilnībā elektriskais Nissan e-NV200 ir kardināli atšķirīgs, praktisks un ilgtspējīgs pilsētas komerctransportlīdzeklis.

Akumulatoru var uzlādēt pa nakti no sadzīves 16 ampēru vienfāzes 3,3 kW avota, bet, izmantojot 6,6 kW 32 ampēru avotu, šis laiks samazinās līdz četrām stundām. Īpaši paredzēts CHAdeMO DC 50 kW ātrais lādētājs var uzlādēt akumulatoru no 0 līdz 80 procentiem tikai 30 minūtēs, ja tas jau ir daļēji uzlādēts. Eiropā jau ir pieejami vairāk nekā 1000 publiskie CHAdeMO ātrie lādētāji, neskaitot uzņēmumus, kas ir izveidojuši paši savas ātrās uzlādes vietas savās bāzēs vai pie birojiem.

e-NV200 kravnesība un kravas telpa ir tāda pati kā NV200, bet homoloģētais jaunā Eiropas braukšanas cikla (NEDC) nobraucamais attālums ir 170 km, kamēr 49 procenti no autoparku lietotājiem, kas izmanto šāda segmenta komerctransportlīdzekļus, dienā nobrauc tikai vidēji 100 km.

Pateicoties zemam smaguma centram, e-NV200 ir lieliska vadāmība pat salīdzinājumā ar NV200, bet elektromotoram raksturīgā tūlītējā griezes momenta pieejamība nozīmē, ka elektriskajai versijai ir labāks paātrinājums no 0-100km/h salīdzinājumā ar NV200 1.5 l dCi (konkrēti dati tiks publicēti vēlāk).

Foto: Publicitātes foto

Nissan 370Z NISMO
Tikai kupejas versijā ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju pieejamais Nissan 370Z NISMO piedāvā plašu inženiertehnoloģiju un stila uzlabojumu klāstu. 370Z NISMO versija jau ir pārdošanā Ziemeļamerikā un Japānā, bet Eiropai ir izstrādāta unikāla specifikācija, kas atbilst gan Eiropas ceļu apstākļiem, gan Eiropas braukšanas entuziastu gaumei.

Pateicoties NISMO regulējumiem, 370Z 3,7 litru V6 dzinējs nodrošina 344 ZS jaudu, kas palielināta no standarta versijas 328 ZS, bet griezes moments palielināts no 363 Nm līdz 371 Nm. Tā rezultātā sasniegta labāka atsaucība zemo un vidējo apgriezienu diapazonā, un paātrinājums 0-100 km/h tiek sasniegts tikai 5,2 sekundēs (pakļauts homologācijai).

Foto: Publicitātes foto

370Z ir aprīkots arī ar unikāliem, superviegliem, tumši pelēkiem NISMO 19 collu kaltiem vieglmetāla diskiem ar sportiska stila sarkaniem bremžu suportiem un platām augstas veiktspējas riepām. Aizmugurē jaunais, pārdomātais spoileris piešķir pēdējo stila „pieskārienu”, kā arī uzlabo aerodinamisko sniegumu.

Automobiļa salonā uz veiktspēju vērstais 370Z dizains tagad ir vēl vairāk koncentrēts uz autovadītāju kā jelkad agrāk. Stūre ir apdarināta ar Alcantara un ādu un rotāta ar tādu pašu sarkanu, sacīkšu iedvesmotu „stūres vidus” atzīmes elementu kā Juke NISMO. Sporta sēdekļi ir pilnībā elektriski regulējami, ar īpašām NISMO emblēmām un sarkanām vīlēm, kas rada augstas kvalitātes un sportiskuma sajūtu. Pēdējais elements ir numurēta NISMO plāksnīte, kas vairo katra 370Z NISMO ekskluzivitāti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.