“Toyota” pasaulē atsauc 6,39 miljonus automašīnu

Japānas autobūves kompānija “Toyota Motor Corp.” trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauc 6,39 miljonus automašīnu saistībā ar piecām atšķirīgām problēmām, tādējādi raidot kārtējo triecienu pasaulē lielākā autoražotāja reputācijai.

Foto: iAuto.lv

Uzņēmums norādīja, ka īstenos piecus atsaukumus, kas aptver 26 “Toyota” modeļus.

“Toyota” vēsta, ka atsaukums saistīts ar vairākām problēmām, tostarp autovadītāju sēdekļa un logu tīrītāju defektiem, kā arī stūres statņa problēmām un dzinēja startera defektiem, kas rada aizdegšanās riskus.

Tāpat atsevišķos modeļos konstatētas problēmas ar spirālveida kabeli, kas piestiprināts autovadītāja puses gaisa spilvenam. Kompānija norāda, ka tas var tikt bojāts, kad tiek pagriezta stūre, tādējādi novedot pie gaisa spilvena neatvēršanās negadījuma brīdī.

Kopumā atsaukums aptver 1,08 miljonus automašīnu Japānā, 2,3 miljonus Ziemeļamerikā, aptuveni 770 000 Eiropā un 62 000 automobiļu Ķīnā. Visas šīs automašīnas ražotas pēdējo desmit gadu laikā.

“Toyota” reputāciju pēdējo gadu laikā iedragājuši jau vairāki automašīnu atsaukumi. 2012.gada oktobrī uzņēmums pasaulē atsauca 7,43 miljonus automobiļu saistībā ar iespējamiem aizdegšanās riskiem, bet februārī kompānija atsauca 1,9 miljonus “Prius” hibrīdautomašīnu.

Savukārt pagājušajā mēnesī “Toyota” piekrita maksāt 1,2 miljardus dolāru (863,2 miljonus eiro), lai ASV izbeigtu tiesvedību saistībā ar apsūdzībām par akseleratora pedāļa problēmu slēpšanu “Toyota” un “Lexus” automašīnās, kuru dēļ radušies vairāki avārijas un nāves gadījumi.

“Toyota” 2009. un 2010.gadā visā pasaulē kopumā atsauca aptuveni astoņus miljonus automašīnu, lai tajās novērstu problēmas ar gāzes pedāļiem, kas mēdza iesprūst daļēji nospiestā stāvoklī vai ieķerties nenostiprinātos grīdas paklājiņos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.