Pārdos dārgāko “Maserati” pasaulē (+ foto)

“RM Auctions” izsolē par aptuveni 5,5 miljoniem eiro pārdos “Maserati 450S Prototyp” – 1956.gadā izgatavoto “Maserati” sportkāru, kuram ir visas iespējas kļūt par pasaulē dārgāko “Maserati” markas spēkratu.

Foto: Publicitātes foto

10.maijā tiks rīkota “RM Auctions” izsole, kurā pārdos minēto “Maserati” sportkāru, ekspertu prognozētā cena – vismaz 5 miljoni eiro. Tā ir neticami liela cena par “Maserati,” jo līdz šim dārgākais šīs markas spēkrats, 1969.gada “Ghibli Spyder,” šogad Parīzē tika pārdots par 749 000 eiro.  

Foto: Publicitātes foto

Tieši tādēļ, jo interesantāks šķiet jautājums, par ko gan tiek maksāta tik liela summa? Izrādās, atbilde slēpjas vēsturē. Izsolei piedāvātais “Maserati 450S Prototyp” ir tieši tas pats automobilis, ko sacīkšu leģenda Stirlings Moss izmantoja 1956.gada “Mille Miglia” sacensībās, bremžu defekta dēļ avarēja un pārvērta to lūžņos.

Foto: Publicitātes foto

“Maserati” savāca to, kas bija palicis pāri pēc avārijas, saremontēja un šasiju izmantoja testa prototipam, kurā iebūvēja savu jauno astoņu cilindru motoru. Tā dzima “Maserati 450S,” kas kopumā izgatavots 11 eksemplāros. Tagad rūpīgi restaurētais automobilis tiks piedāvāts izsolē ar labām izredzēm kļūt par pašu dārgāko “Maserati.”

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.