“Audi” domā par “TT” sedanu (+ foto)

Vācu autobūves kompānija “Audi” plāno papildināt sportiskās kupejas “TT” modeļu saimi ar jauniem variantiem, vēsta interneta mediji.

Par šādu iespējamību “Audi” vadība izteikusies neilgi pēc jaunās “TT” kupejas pirmizrādes Ženēvas 2014.gada autoizstādē, atklājot, ka ir ieinteresēta “TT” saimes paplašināšanā, pievienojot tai jaunus modeļus, kuru vidū varētu būt arī sedans un krosovers.

Jaunākās paaudzes Audi TT Foto: Publicitātes foto

Statistika rāda, ka pieprasījums pēc sportiskajām kupejām pasaulē krītas, kamēr kompakto Premium automobiļu noiets pēdējos gados pastāvīgi aug. Tā kompaktā “Audi A3” pārdošanas apjomi no 164 666 vienībām 2012.gadā pieauguši līdz 221 097 eksemplāriem 2013.gadā, arīpieprasījums pēc krosovera “Q3” audzis tikpat strauji – no 106 466 līdz 152 163.

Jaunākās paaudzes Audi TT Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā šo statistiku, “Audi” vēlme iekļaut sportisko “TT” kompakto ģimenes sedanu segmentā, kur tas kļūtu par “Mercedes-Benz CLA” klases tiešo konkurentu, ir pilnīgi saprotama. Tomēr pirms pieņemt galīgo lēmumu par “TT” sedana lietderību, “Audi” rūpīgi sekos līdzi “A3” panākumiem ASV tirgū.

Tāpat kā “A3,” arī “TT” top uz “Volkswagen” modulārās platformas un dala ar to dažādus motoru variantus. Trešās paaudzes “TT” bāzes versiju var pasūtīt ar 1,8 litru 180 ZS benzīna vai dīzeļa dzinēju, bet visjaudīgākais variants komplektēts ar 300 ZS benzīna agregātu. 

Jaunākās paaudzes Audi TT Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.