“Tesla Model S” aprīkos ar titāna aizsargiem

“Tesla Motors” speciālisti izstrādājuši jaunu virsbūves apakšas aizsardzību elektriskajam sedanam “Model S,” kas pasargās akumulatorus un novērsīs automašīnas aizdegšanos.

2013.gadā pēc avārijām aizdegās vairāki “Tesla Model S,” bet vienu sedanu šī liksta piemeklēja pēc tam, kad automašīna pārbrauca uz šosejas nokritušam metāla priekšmetam. Lai gan to pasažieri laicīgi pameta degošos spēkratus un traumas neguva, “Tesla” elektromobiļu reputācija tika iedragāta un pierādījās, ka akumulatoru baterija nav pietiekoši labi aizsargāta.

Tagad atrasts risinājums, kas tiks izmantots visiem jaunajiem “Model S” automobiļiem, kā arī visiem 20 000 jau pārdoto eksemplāru, kuriem aizsargplāksnes uzstādīs bez maksas.

Jaunā akumulatoru baterijas aizsardzība sastāv no vienas titāna un divām alumīnija plāksnēm, kas piemontētas virsbūves apakšā. Kompānija atklāj, ka testu programmas laikā šādas bruņas izturēja sadursmi ar 152 dažādiem priekšmetiem. Drīz vien pēc nepatīkamajiem starpgadījumiem ar “Model S” aizdegšanos “Tesla” izlaida jaunu programmnodrošinājumu, kas paaugstināja ar pneimatisko piekari aprīkoto “Model S” klīrensu.        

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.