Audi A3 Sedan maksimālais vērtējums triecientestos

Lielceļu drošības apdrošināšanas institūts automobilim Audi A3 Sedan ir piešķīris apbalvojumu „Labākā drošības izvēle+“. Tas nozīmē, ka jaunais modelis ir viens no drošākajiem automobiļiem ASV tirgū.

Foto: Publicitātes foto

IIHS visās vērtētajās triecientestu disciplīnās piešķīris Audi A3 Sedan augstāko novērtējumu „labi“. Vērtējumā tika ņemti vērā frontālo triecienu rezultāti, kuriem pakļauti 40% (mērens pārklājums) un 25% (neliels pārklājums) automobiļa priekšējās daļas, sānu trieciena rezultāts, jumta izturība un aizmugurējā trieciena rezultāts.

„A3 Sedan modelim piešķirtais apbalvojums „Labākā drošības izvēle+“ spilgti apliecina, cik augstu Audi vērtē drošību,“ uzsvēra AUDI AG Transportlīdzekļu drošības izstrādes nodaļas vadītājs Joahims Šēfs.

Lielu uzmanību Audi pievērš arī aktīvās drošības aprīkojumam. Par Audi pre sense front palīgsistēmu IIHS piešķīra A3 Sedan vērtējumu „progresīvs“. Šī sistēma brīdina autovadītāju, kad distance līdz priekšā esošajam transportlīdzeklim kļūst bīstama. Kritiskās situācijās elektroniskā palīgsistēma brīdina autovadītāju un nepieciešamības gadījumā uzsāk automātisku avārijas bremzēšanu. Tas ļauj samazināt ātrumu sadursmes gadījumā vai labākajā gadījumā pat palīdz izvairīties no tās pavisam.

Ja sadursme ir neizbēgama, bremžu palīgsistēma negadījuma laikā izmanto īpašus bremzēšanas sistēmas manevrus, kas ļauj novērst tālākas sadursmes. Šī funkcija ļauj novērst sānslīdi un tādējādi arī citas saskriešanās. ASV tirgū A3 Sedan tirdzniecība tiks uzsākta aprīlī.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.