Opel lielais krosovers Monza stilistikā līdz 2017.gadam (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija Opel strādā pie diviem pilnīgi jaunu modeļu projektiem – viens no tiem ir mini-minivens (2016.gads), kas konkurēs ar VW Up! formāta automobiļiem, otrs – aptuveni 5 m garš krosovers (2017.gads), kas izaicinās uz cīņu Audi Q5.

Chevrolet aiziešana no Eiropas tirgus atraisa rokas Opel, tādēļ vācieši steidz izstrādāt jaunus modeļus, kam jāpārņem Chevrolet atstātās nišas. Šī uzdevuma pildīšanai no mātes koncerna General Motors saņemti pirmie 230 miljoni eiro, vēl viena summa trīsciparu miljonu ekvivalentā tiks ieskaitīta krosovera projektam.  Startam gatavs arī mazauto Corsa (2014.gada rudens) un kompaktā Astra (2015.gads).

Kas attiecas uz lielā krosovera projektu, tad GM un Opel iestrādes jau ir – jaunā modeļa pamatam varētu izmantot GM platformu, iespējams Buick, kas pieļauj variēšanu ar aizmugurējo vai visu riteņu piedziņu, savukārt motorus varētu aizgūt no Insignia Sports Tourer, tajā skaitā 140 ZS bāzes benzīna, 195 ZS dīzeļa un jaudīgo 250 ZS agregātu, raksta vācu Autobild. Kompānijai tuvs ziņu avots atklājis, ka krosovera garums būs aptuveni tāds pats kā Insignia Sports Tourer (4,91 m). Lielākais izaicinājums konstruktoriem – Opel šefs Noimans (bijušais VW stratēģis) pieprasa Audi līmeņa salonu. Zināms arī tas, ka automašīnai būs agresīvs, konceptam Monza līdzīgs dizains un cena, kas tikai nedaudz pārsniegs Insignia Sports Tourer, tātad pircējs var rēķināties ar 25 000 – 26 000€ par lētāko variantu un aptuveni 50 000€ par pilnībā nokomplektētu modeli greznākajā apdarē. Un vēl – jaunais krosovers paredzēts plašām pircēju masām un kā var noprast pēc apraksta, vismaz pēc cenas, kļūs par grūti apspēlējamu pretinieku jau pieminētajam Audi Q5.

Opel Monza Concept Foto: Autobild.de

Opel lielā krosovera iespējamais izskats Foto: Autobild.de

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.