“Bugatti Veyron” atgūst pasaulē ātrākā automobiļa godu (+ foto)

Franču superauto “Bugatti Veyron 16.4 Super Sport” oficiāli atzīts par pasaulē ātrāko sērijveida automobili, vēsta vācu “Auto.de,” atsaucoties uz Ginesa rekordu grāmatas informāciju.

2010.gadā “Bugatti Veyron 16.4 Super Sport” uzstādīja pasaules rekordu uzrādot maksimālo ātrumu 431,072 km/h un kļuva par pasaulē ātrāko automobili.

Tā tas bija līdz 2013.gada pavasarim, kad amerikāņu superauto “Hennessey Venom GT” sasniedza 427,6 km/h. Tā kā līdz absolūtajam rekordam nedaudz pietrūka, amerikāņi ķērās pie nelielas viltības, norādot, ka “Bugatti Veyron SS,” kas tiek pārdoti klientiem, uzstādīts maksimālā ātruma ierobežotājs, kas neļauj paātrināties ātrāk par 415 km/h un pasaules ātruma rekordu pierakstīja sev. “Guinness World Records” piekrita amerikāņiem, taču pēc iesniegtā protesta no “Bugatti” puses, apsolīja lietu pārskatīt.

Šonedēļ, pēc ilgas un pamatīgas apspriešanas un neatkarīgu ekspertu pieaicināšanas, pasludināts jauns spriedums, pasaules ātrākā sērijveida automobiļa godu atdodot “Bugatti Veyron 16.4 Super Sport.”

Hennessey Venom GT Foto: Publicitātes foto

Bugatti Veyron 16.4 Super Sport Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.