Tiks būtiski ierobežota automašīnu novietošana pie Dailes teātra

No 24.marta būtiski tiks ierobežota un nākamajā sezonā pilnībā slēgta automašīnu novietošana pie Dailes teātra galvenās ieejas izrāžu laikā, aģentūru LETA informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Viņa norādīja, ka Dailes teātris šādi seko Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes lēmumam par ugunsdrošības prasību neievērošanu.

Dailes teātris ir publiska iestāde ar paaugstinātu bīstamību – teātrī bieži vienlaikus atrodas 1300 skatītāji, un teātris ir atbildīgs par šo cilvēku drošību. Izrāžu laikā ugunsdzēsības automobiļu piekļūšana un skatītāju evakuācija būtu apgrūtināta.

Foto: dailesteatris.lv

Jakovļeva pauda, ka Dailes teātris ir centies nodrošināt skatītājiem ērtības, radot iespēju izrāžu laikā novietot automašīnas pie teātra, tomēr resursi un funkcija neatļauj nodarboties ar autostāvvietas organizēšanu un uzturēšanu. Tā kā laukums fiziski neatbilst auto novietošanai, automašīnas nereti tiek bojātas. Jakovļeva norādīja, ka teātris regulāri saņem pretenzijas, nebūdams atbildīgs par mašīnu drošību un apsardzi. Sūdzības tiekot saņemtas arī no gājējiem, kuru pārvietošanās nereti tiek traucēta un ierobežota. Tiekot bojāts arī laukums teātra priekšā, kas nav plānots kā autostāvvieta un nav paredzēts šādai slodzei.

Tuvākās autostāvvietas atrodas pie Šarlotes poliklīnikas un Valdemāra ielas, Miera ielā 1, Bruņinieku ielā 2, Skolas ielā 35, Miera ielā 3, Krišjāņa Barona ielā 57, Brīvības ielā 110 un Grostonas ielā 1.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.