Atsauktās “General Motors” automašīnas tiek saistītas ar 303 nāves gadījumiem

ASV drošības regulatori konstatējuši 303 nāves gadījumus saistībā ar gaisa spilvenu nepienācīgu atvēršanos automašīnās, kuras nesen atsaucis ASV autobūves gigants “General Motors” (GM), ceturtdien paziņoja Automašīnu drošības centrs (CAS).

Jau vēstīts, ka vairākas ASV varasiestādes pret GM sākušas izmeklēšanas saistībā ar to, kāpēc kompānija tik lēni reaģējusi uz “Chevrolet Cobalt” un “Saturn Ion” automašīnu aizdedzes defektiem, kas tiek saistīti ar 31 nelaimes gadījumu un 12 nāves gadījumiem.

Šī problēma konstatēta jau 2001.gadā, taču GM gaidījis līdz šā gada februārim, lai Ziemeļamerikā divos posmos atsauktu 1,62 miljonus automobiļu.

Autovadītāji vēsta, ka braukšanas laikā aizdedza pati izslēgusies, tādējādi atslēdzot elektrosistēmas, tostarp drošības gaisa spilvenus, kā novērots vairākos negadījumos.

Šī situācija radījusi jautājumus, kāpēc GM bija nepieciešams laiks līdz pagājušajam mēnesim, lai izsludinātu automobiļu atsaukšanu, un kāpēc ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) nerīkojās, lai arī tā bija saņēmusi sūdzības.

ASV Automašīnu drošības centrs pilnvarojis uzņēmumu “Friedman Research Corporation” veikt pārbaudi par GM gaisa spilvenu darbības traucējumiem laika periodā no 2003.gada līdz 2012.gadam.

CAS kritizējis NHTSA par nespēju konstatēt gaisa spilvenu darbības traucējumus un aizdedzes defektus.

NHTSA gan norāda, ka nav veikusi izmeklēšanu, jo nav saskatījusi defektu tendenci.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.