Pret “General Motors” sākta vērienīga izmeklēšana par 1,6 miljonu automašīnu novēlotu atsaukšanu

ASV autobūves gigantu “General Motors” (GM) sagaida izmeklēšana saistībā ar to, kāpēc kompānijai bija nepieciešami gandrīz desmit gadi, lai Ziemeļamerikā atsauktu 1,6 miljonus automašīnu defektu dēļ, kas tiek saistīti ar 13 nāves gadījumiem.

Šo situāciju gatavojas oficiāli izmeklēt ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) un Pārstāvju palātas enerģijas un tirdzniecības komisija, kurai radušies jautājumi, kāpēc gan GM, gan NHTSA rīkojušies tik lēni, lai arī tika saņemti simtiem sūdzību.

Republikāņu kongresmenis Freds Aptons norāda, ka komisija tuvāko nedēļu laikā rīkos šīs lietas izskatīšanu.

Aptons pavēstīja, ka viņš 2000.gadā panāca likumdošanas apstiprināšanu, lai nodrošinātu, ka autoražotāji ziņo par defektiem un veic pasākumus to novēršanai pirms tiek kļūst par plašāku problēmu.

Izmeklētāju rīcībā nonākusī informācija liecina, ka GM darbinieki jau 2004. un 2005.gadā zināja par aizdedzes problēmām “Chevrolet Cobalt” automašīnās.

Autovadītāji vēsta, ka braukšanas laikā aizdedza pati izslēgusies, tādējādi atslēdzot elektrosistēmas, tostarp drošības gaisa spilvenus, kā novērots vairākos negadījumos.

Gadu laikā tika saņemti vēl vairāki ziņojumi, tostarp par saistībām ar ceļu satiksmes negadījumiem, kuros nav atvērušies gaisa spilveni, tādējādi atsevišķos gadījumos izraisot pasažieru nāvi.

Taču konkrēti pasākumi šīs situācijas risināšanai pieņemti vien pagājušajā mēnesī un pat tad GM tos veicis negribīgi. Sākumā GM paziņoja par 780 000 automašīnu atsaukšanu ASV, Kanādā un Meksikā, bet pēc 12 dienām paplašināja šo atsaukumu, kopumā ieverot 1,6 miljonus automobiļu.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.