Audi A6 saņem piecu zvaigžņu novērtējumu US NCAP triecientestā

Amerikas automobiļu triecientestu programmā US NCAP jaunākās paaudzes Audi A6 (degvielas patēriņš kombinētajā ciklā: 4,4 – 9,8 l/100 km, CO2 izmešu daudzums kombinētajā ciklā: 114 – 229 g/km) ir saņēmis maksimālo — piecu zvaigžņu — triecientesta drošības novērtējumu. Izcilie rezultāti pieaugušo aizsardzībā frontālas un sānu sadursmes gadījumā, kā arī apgāšanās situācijā padara Audi A6 par vienu no drošākajiem automobiļiem šajā kategorijā.

Foto: Publicitātes foto

ASV Nacionālā lielceļu satiksmes drošības administrācija (NHTSA) ir piešķīrusi jaunākās paaudzes Audi A6 maksimālo piecu zvaigžņu pasīvās drošības novērtējumu, kas papildina 2011. gadā iegūto Euro NCAP maksimālo novērtējumu.

Izcilie rezultāti pieaugušo aizsardzībā frontālas un sānu sadursmes gadījumā, kā arī apgāšanās situācijā ierindo Audi A6 starp šīs kategorijas drošākajiem automobiļiem. Lai vēl precīzāk attēlotu reālu negadījumu sekas, 2010. gadā aģentūra noteica vēl stingrākas prasības attiecībā uz frontālajiem un sānu triecientestiem.

Pateicoties piešķirtajiem vērtējumiem autovadītāja un pasažieru aizsardzības ziņā frontālo sadursmju un sānu triecienu situācijās, Audi A6 izdevās pārliecinoši nopelnīt piecu zvaigžņu novērtējumu. Kā liecina piecu zvaigžņu vērtējums sānu triecientestā, labi aizsargāti ir arī Audi A6 aizmugurējos sēdekļos sēdošie pasažieri.

Audi augstu vērtē arī iekšējo drošību, ko pierāda sasniegtie un pat pārsniegtie iestādes noteiktie rādītāji. Šīs stratēģijas pamatelements ir automātiskā distances kontroles sistēma ar adaptīvo kruīza kontroli ACC, kurā iekļauta stop & go funkcija, kas apstādina automobili automātiski. Pēc īsas apstāšanās pauzes, piemēram, pie luksofora, automobilis sāk automātiski uzņemt ātrumu un ievēro izvēlēto distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Citas vērā ņemamas palīgsistēmas ir arī Audi aktīvā joslu maiņas brīdinājuma sistēma un kursa maiņas brīdinājuma sistēma.

Savukārt Audi pre sense drošības sistēma ir izcils aktīvās drošības apliecinājums — iespējamas sadursmes gadījumā Audi pre sense plus uzsāk daļēju automobiļa bremzēšanu. Ja sadursme ir neizbēgama, tai seko pilnīga automobiļa bremzēšana. Šādā veidā tiek samazinātas sadursmes sekas. Bremzēšanas palīgsistēma palīdz autovadītājiem situācijās, kurās viņi nebremzē pietiekami spēcīgi, lai arī ir saņemts gan vizuāls brīdinājums, gan skaņas signāls. NHTSA autovadītājiem īpaši iesaka Audi pre sense sistēmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.