“Opel” parāda “Adam Rocks” sērijveida modeli (+ foto)

Stilīgs un skarbs, robusts un jautrs – ADAM ROCKS apvieno atvērta jumta baudījumu un minikrosovera piedzīvojumu alkas. Modelis, kas savu pasaules pirmizrādi piedzīvos nākammēnes notiekošajā Ženēvas auto izstādē (6.–16. marts), ir nākamais ADAM saimes papildinājums.

Tas stāsies tādu versiju kā ADAM JAM, ADAM GLAM un ADAM SLAM priekšgalā un vēl vairāk paplašinās jau tā teju bezgalīgās ADAM personalizēšanas iespējas, tādējādi stiprinot modeļa individualizācijas čempiona godu. ADAM ROCKS tikai pirms 12 mēnešiem Ženēvā tika prezentēts kā konceptautomobilis un izpelnījās tik lielu piekrišanu, ka kompānijas vadība nevilcinoties pieņēma lēmumu par šī modeļa ražošanas uzsākšanu, par to plašāk paziņojot šī gada auto izstādē. Modelis tirgū nonāks šovasar.

Foto: GM Media

 Jaunākais Opel pilsētas dzīvesstila modeļu saimes pārstāvis ir 3,74 metrus īss, taču apveltīts ar milzīgu sparu – gan pilsētā, gan ārpus tās. Standartaprīkojumā tam būs elektroniski ievelkams Swing Top auduma jumts, ierastais apšuvums visapkārt un par 15 mm pacelta virsbūve, līdz ar to ADAM ROCKS atklāj jaunu tirgus nišu – tas ir pirmais trīsdurvju pilsētas kabatas formāta krosovers, kas ir īsāks par 4,00 metriem. Lai vēl vairāk individualizētu tā salonu, Opel dizaineri ir radījuši jaunus dizaina elementus, dekorus un sēdekļu apdares, kas būs pieejami tikai ADAM ROCKS. Papildus daudzajām inovācijām, kas paaugstina ADAM drošības un komforta līmeni, kā, piemēram, brīvroku Park Assist sistēmai, kas automobili automātiski novieto stāvvietā, ROCKS aprīkojums ietvers arī Opel jaunākās paaudzes IntelliLink informācijas un izklaides sistēmu. Tā ļauj automašīnā nemanāmi integrēt Android un Apple iOS viedtālruņu funkcijas, tādējādi padarot šo modeli par vislabāk savienojamo mazauto visā tirgū, turklāt tas pieejams par ļoti pievilcīgu cenu.

 ROCKS modelim ir ne vien jauns izskats un muskuļi, bet arī jaunākās paaudzes piedziņas tehnoloģijas. Tas tiks piedāvāts ar Opel pilnīgi jauno 1,0 litru ECOTEC tiešās iesmidzināšanas trīscilindru turbodzinēju. Šis augstāko tehnoloģiju jaudīgais mazizmēra agregāts nosaka jaunus standartus trīscilindru motoru trokšņu izolācijā un nodrošina līdz pat 115 ZS lielu jaudu, turklāt tā griezes moments pie zemiem apgriezieniem ir patiesi iespaidīgs – 166 Nm. Tikpat lieliski ir arī degvielas patēriņa rādītāji – 4,3 l/100 km. 1,0 ECOTC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs tiks kombinēts ar jauno, ārkārtīgi efektīvo un kompakto sešpakāpju manuālo transmisiju, kura var lepoties ar īpaši vienmērīgu un ātru pārnesumu pārslēgšanu.

 „ROCKS ieved ADAM pavisam jaunā teritorijā,” norāda Dr. Karls-Tomass Noimans (Dr. Karl-Thomas Neumann), Opel/Vauxhall izpilddirektors. „Kombinācija, ko veido krosovera robustums un atvērtā jumta stilīgums, ir kaut kas unikāls. Tāpat kā pārējie Opel ADAM modeļi, arī ROCKS ir īsts individualizācijas čempions – gandrīz katrs ROCKS būs pieejams tikai vienā eksemplārā. Arī ROCKS versijā ADAM joprojām paliek vislabāk savienojamais mazauto, pārpilns ar dažādām inovācijām. Tāpat modelim būs jaunākās paaudzes dzinējs un jauna modernāko tehnoloģiju transmisija. Turklāt mēs lepojamies, ka, tikai divpadsmit mēnešu laikā, mūsu komandai izdevies ADAM ROCKS pārvērst par vienu no Ženēvas 2014. gada auto izstādes galvenajiem notikumiem!”

Foto: GM Media

 Veidots robustai individualitātei

 Jaunā ADAM ROCKS rašanos iedvesmoja veiklie parkūra atlēti, kuri par savu spēles laukumu izvēlējušies pilsētas ainavu. Tā virsbūves veidojums ļāva atklāt jaunu tirgus nišu – mazauto segmentā vēl bija brīva vieta pilsētas trīsdurvju minikrosoveram. Līdz šim viskompaktākais salīdzināmais modelis bija par 40 cm garāks. Robusts, patīkams izskats, augstāka virsbūve un muskuļotas proporcijas, kā arī Swing Top jumts ātri sasniedzamam brīvdabas baudījumam patiks tiem, kas meklē personisko brīvību no pilsētas ainavā jau iemītajām takām.

 ADAM ROCKS staltās stājas atslēga ir par 15 mm piepaceltā virsbūve, līdz ar to palielinājies klīrenss un vispārējais izskats ir kļuvis platāks un vīrišķīgāks. Arī šasijas sistēmas daļas ir tikušas pārveidotas – amortizatori, atsperes, aizmugurējās piekares ģeometrija, kā arī uzlabota stūres reakcija. Paaugstinātajam un platajam tēlam atbilstoši piestāv arī standarta 17 collu vai, pēc izvēles pieejamie, 18 collu vieglmetāla riteņi. Tos iespējams vēl vairāk personalizēt ar jaunajām Wild dizaina riteņu uzlikām un dažādām krāsām, kas ir pieejamas tikai ROCKS modelim.

Foto: GM Media

 Automobilim visapkārt ir ogļmelnas krāsas aizsargplāksnes, kas mazauto piešķir skarbu, muskuļotu raksturu. Priekšējā trapeces formas radiatora reste ar vidū novietoto hromēto logotipa siju ir iestrādāta pārsegā, bet priekšējo miglas lukturu/pagrieziena rādītāju un aizmugurējo miglas/atpakaļgaitas lukturu korpusus ieskauj bumeranga formas elementi. Tāpat standartaprīkojumā šim mazauto būs integrēts aizmugurējais jumta spoileris un LED dienasgaismas lukturi. Priekšā un aizmugurē esošie sudraba krāsas drošības buferi, kā arī hromētais izpūtēja uzgalis ārējo izskatu padara vēl drosmīgāku.

 Jaunais ROCKS sava īpašnieka vēlmēm ir pielāgojams tikpat lielā mērā kā citi individualizācijas čempiona saimes modeļi. Kas attiecas uz virsbūves personalizēšanas iespējām, tad ROCKS ir tas pats peldošā jumta dizains, ar ko lepojas arī ADAM JAM, ADAM GLAM un ADAM SLAM, tādējādi ļaujot kombinēt dažādas virsbūves un jumta krāsas. Līdz ar ADAM ROCKS tiks prezentētas arī jaunas virsbūves krāsas, piemēram, dzīvīgi dzeltenais „Goldbusters” tonis. Līdz ar to krāsu palete tagad sastāvēs no 18 virsbūves un 6 īpašiem jumta krāsojuma toņiem.

Foto: GM Media

 Atvērtā jumta prieki pilsētā un ārpus tās

 ROCKS modelī apvienots robusts individuālisms un atvērtā jumta brīvības sajūta. Automobiļa SwingTopauduma jumta atvēršanas mehānisms lepojas ar ātru darbību. Tas atveras elektroniski pēc griestu tapsējumā izvietotās pogas nospiešanas un jau 5 sekundēs kārtīgi salokās aiz aizmugurējiem statņiem. Šī modernā sistēma ļauj plaši atvērt jumtu, turklāt tā neietekmē virsbūves stingrību vai automašīnas funkcijas – bagāžnieka tilpums ir tieši tikpat liels kā hečbekam, un arī tā atvere ir tikpat plata.

 

Lai nodrošinātu atbilstošu salona skaņas izolāciju, viss griestu modulis ir akustiski uzlabots, savukārt robustā trīsslāņu auduma vidū ir iestrādāts neoprēns, kas nodrošina augstāku ūdensizturīgumu un ilgāku kalpošanas laiku. Swing Top ir pieejams trīs krāsās – melnā, tumši brūnā (Sweet Coffee) un gaiši brūnā (Light Oak) –, kuras lieliski saskan ar dažādajām ROCKS jumta krāsām.

 Unikāls salons ar savā klasē nepārspējamu savienojamību

 ROCKS salonam piemīt pašam savs raksturs. Dizaineri ir radījuši divas jaunas ekskluzīvas ROCKS salona apdares versijas. Tajās ietilpst instrumentu paneļa apdare, sēdekļu un durvju paneļu krāsas un citi apdares elementi – visi radīti tieši Opel mazajam pilsētas celmlauzim. Viena no apdares versijām ir nākusi tieši no ADAM ROCKS konceptautomobiļa, kas tika prezentēts pagājušajā gadā. Tam ir eleganti, sportiski zemesriekstu krāsas auduma/Morrocana sēdekļi un durvju paneļi, kā arī tādas pašas krāsas ādas stūre, ātrumpārslēga un stāvbremzes sviras. To visu papildina patīkami Surf dekori. Otrai apdares versijai ir izsmalcināts Coffee Bean dizains – piesātināti brūnas krāsas sēdekļi ar koši zilām nošuvēm melnajā salonā. Turklāt visas salona personalizēšanas iespējas, kas jau iepriekš bija pieejamas ADAM, ir iespējams iegūt arī ROCKS modelim.

Foto: GM Media

 Jaunajā automobilī ir pieejama Opel izsmalcinātā IntelliLink sistēma, kas nodrošina modernāko savienojamību un aplikācijas. Šī informācijas un izklaides sistēma ir pilnībā savienojama ar pēdējās paaudzes viedtālruņiem, kuros izmantotas Android vai Apple iOS operētājsistēmas. Tā nodrošina arī USBun Bluetooth savienojamību, kā arī audio straumēšanu. Sistēma ietver septiņu collu augstas izšķirtspējas skārienjutīgo ekrānu un septiņus skaļruņus. Opel IntelliLink sistēma ADAM automobilī ļauj izmatot tādas aplikācijas kā navigācijas BringGo un mūzikas Stitcher un TuneInApple iOS ierīču integrēšana sistēmā ļauj izmantot arī Siri ‘Eyes Free’ balss vadību. Tas ļauj vadītājiem pieprasīt nolasīt ienākošās īsziņas un diktēt atbildes, pašam ar acīm turpinot sekot ceļam un rokas paturot uz stūres. IntelliLink ir apbalvojumiem bagāta, droša un viegli lietojama tehnoloģija, kas pieejama par ļoti pievilcīgu cenu un padara ROCKS, tāpat kā citus ADAM saimes modeļus, par vislabāk savienojamo mazauto visā tirgū.

 Modernais jaunais 1,0 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs ar līdz pat 115 ZS jaudu

 ADAM ROCKS modelī tiks prezentēts Opel jaunais 1,0 litru ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs, kas uzstāda jaunus standartus trīscilindru dzinēju trokšņu samazinājuma jomā. Tā trokšņu un vibrācijas līmenis ir zemākais starp visiem trīscilindru agregātiem – un daudzējādā ziņā pat labāks nekā daudziem četrcilindru motoriem. Tāpat šis jaunākās paaudzes dzinējs pārsteidz ar lielu griezes momentu pie zemiem apgriezieniem –166 Nm ir sasniedzami jau pie 1800 apgr./min. Šī kompaktā alumīnija dzinēja ar vienas spirāles turbokompresoru zemo degvielas patēriņu veicina tiešā iesmidzināšana, maināmais vārstu atvēršanās ātrums, pārslēdzamais ūdens sūknis un cilindra galvā integrētais izplūdes kolektors. Ekonomiskā Start/Stop tehnoloģija arīdzan ir daļa no sistēmas un ir iekļauta standartaprīkojumā. Jaunais 1,0 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinējs pieejams divos jaudas līmeņos: 66 kW/90 ZS un 85 kW/115 ZS. Degvielas patēriņš ir tikai 4,3 l/100 km – lielisks rezultāts automobilim ar benzīna dzinēju. Šis motors pievienojas ADAM tagadējai dabiskās vilkmes četrcilindru motoru saimei: 1,2 litru agregātam ar 51 kW/70 ZS un 115 Nm, kā arī diviem 1,4 litru motoriem ar 64 kW/87 ZS un 74 kW/100 ZS, kuru abu griezes moments ir 130 Nm.

Foto: GM Media

 ADAM ROCKS modelī savu pirmizrādi piedzīvos ne vien jaunākās paaudzes dzinējs, bet arī jaunākas paaudzes transmisija. Abas 1,0 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinēja versijas tiks kombinētas ar jauno kompaktā izmēra sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Tās izstrādes laikā lielākais uzsvars tika likts uz efektivitāti (pateicoties samazinātai berzei) un izcilu ātrumu pārslēgšanu – pārnesumu maiņa ir ērta, ātra, precīza un vienmērīga.

 ADAM ROCKS cenas tiks paziņotas vasaras sākumā, kad tiks uzsākta modeļa tirdzniecība. Ražošana norisināsies Eizenahā, Vācijā, un tā sāksies šī gada augustā.

 

Foto: GM Media

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.