Taigun konceptauto Āzijas pirmizrāde Ņūdeli (+ foto)

Autoizstādē „Auto Expo 2014“ Ņūdeli (no 5. līdz 11. februārim) Volkswagen prezentē izstrādāto apvidus konceptautomobili Taigun. Tā raksturīgākās īpašības: kompakti izmēri, plašs salons, efektīvs augstākās tehnoloģijas dzinējs un rezerves ritenis ārpusē.

Foto: Publicitātes foto

Salīdzinājumā ar pirmo konceptautomobiļa versiju, kas tika prezentēta Sanpaulu, Brazīlijā, jaunajam apvidus automobilim (SUV) ir savādāks aizmugurējās daļas dizains ar rezerves riteni ārpusē. Lai izceltu automobiļa spēcīgo raksturu, ir pilnveidota sānu aizsarglīstu, riteņu arku un bamperu apdare, savukārt jumta reliņos iebūvētās LED gaismas izceļ tā mūsdienīgo izskatu.

Foto: Publicitātes foto

Konceptautomobiļa plašais salons apliecina, ka Volkswagen piedāvā izsmalcinātu un daudzpusīgu kompaktās klases apvidus auto par pieejamām cenām. Tā dizains, apdare, kā arī mērinstrumentu un vadības elementu izkārtojums apvienojumā ar oranžas un bēšas krāsas sēdekļu apdari un vairākiem matētiem alumīnija akcentiem piešķir salonam atsvaidzinošu un modernu kontrastu.

Foto: Publicitātes foto

Četrvietīgais Taigun ir aprīkots ar jaunu 1,0 litra TSI dzinēju, kura jauda ir 81 kW / 110 ZS, bet tā degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir 4,7 l/100 km (CO2 izmešu daudzums – 110 g/km). Efektīvais jaudas ģenerators paplašina trīs cilindru benzīna dzinēju klāstu, pievienojot tam tiešās degvielas iesmidzināšanas sistēmu un turbodzinēja tehnoloģiju. Ar to Volkswagen uzsāk jaunu nodaļu savā resursu taupīšanas stratēģijā. Tā lielākās priekšrocības – papildus tam, ka trīs cilindru dzinējs ir veidots no vieglas konstrukcijas un taupa degvielu, tā maksimālais griezes moments ir 175 Nm, ko var sasniegt jau pie tik vien kā 1500 apgriezieniem minūtē.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.