Uzsāk jaunās „Mercedes-Benz” C klases ražošanu (+ foto)

No „Mercedes” kompānijas rūpnīcas konveijera Brēmenē šodien nobraucis pirmais jaunās C klases modeļa eksemplārs.

Nākamā pusgada laikā ražošanas līnijas tiks iedarbinātas arī Īstlondonā (Dienvidāfrika), Pekinā (Ķīna) un Tuskalūsā (ASV). Tas nozīmē, ka pirmoreiz „Mercedes” vēsturē C klase tiks ražota četrās rūpnīcās un četros kontinentos.

 Brēmenes rūpnīca nodrošina ar darbu 12 700 strādājošo. Kopā ar C klases trīs modeļiem (sedans, universāls, kupeja) Brēmenē tiek ražota arī E klases kupeja un kabriolets, GLK un SL, SLK rodsteri. 2012.gadā rūpnīca saražoja vairāk nekā 316 000 „Mercedes” automobiļu.

„Mercedes-Benz” C klases jaunais modelis savu debiju piedzīvoja Detroitas motoršovā gada sākumā.

Foto: Publicitātes foto

Jaunajam C klases modelim ir savā klasē labākā aerodinamika (cW – 0,24), tas ir par 100 kg vieglāks nekā priekštecis, kā arī no flagmaņa S klases aizgūtās tehnoloģijas, tostarp „Airmatic” pneimatiskā piekare un sistēma Stop&Go Pilot daļēji autonomai braukšanai. Jaunie motori ar jaudas diapazonu no 115 līdz 333 ZS tērē par 20% mazāk degvielas nekā to priekšteči, to skaitā ir divas videi īpaši draudzīgas versijas, kuru kaitīgo CO2 izmešu daudzums nepārsniegs 100 g/km.

Sedana garums pieaudzis līdz 4,70 m un tā riteņu garenbāze palielinājusies par 8 cm. Automobilim ir 480 litru bagāžas nodalījums, bet salona aprīkojumā ar jaunas konstrukcijas viduskonsoli būs 7 collu multimediju sistēmas ekrāns, skārienjutīga virsma (Touchpad) dažādu sistēmu vadīšanai un pirmoreiz šajā modelī – „Head-up” projekcijas displejs, kas ataino informāciju uz vējstikla.

Pārdošanā jaunais „Mercedes-Benz” C klases modelis nonāks martā un Vācijā maksās, sākot no 33 558 eiro. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.