Polo debitē ar jauniem dzinējiem, jaunu tehnoloģiju un jaunā izskatā (+ foto)

Jaunie Euro 6 standartam atbilstošie dzinēji patērē par 21% mazāk degvielas un ir izcili jaudīgi

Volkswagen Polo ir viens no pārdotākajiem mazās klases automobiļiem pasaulē, kas saražots gandrīz 14 miljonos vienību. Supermini automobilis? Vismaz tā oficiāli dēvē Polo klasi Vācijā. Lai arī kāds būtu klases nosaukums un kaut arī to raksturo kompakti izmēri, pievilcīgas cenas un labi degvielas ekonomijas rādītāji, automobilī Polo nekas nav mazs. Un jo īpaši tagad, jo jaunās paaudzes dižpārdoklis, kurā veikti ievērojami tehniskie uzlabojumi, piedzīvo savu debiju. Ievērojami pilnveidoti ir jaunie Euro 6 standartam atbilstošie Polo dzinēji, kā arī tā informācijas un izklaides sistēmas un palīgsistēmas.

Foto: Publicitātes foto

Kas attiecas uz dzinējiem, ir uzlabots viss to klāsts. Pateicoties tam, Volkswagen degvielas ekonomija ir uzlabojusies par veselu 21%. Jaunais Polo TDI BlueMotion šajā ziņā ir rekordists — tā degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir 3,2 l/100 km (CO2 — 82 g/km), kas padara to par vienu no degvielas patēriņa ziņā efektīvākajiem automobiļiem uz zemeslodes. Īpašs ir Polo TSI BlueMotion, kas ir pirmais Volkswagen automobilis ar benzīna dzinēju, kurš tiek pārdots kā atsevišķs Blue Motion modelis, tas klajā nāks šajā rudenī. Automobilī rekordaugsti rādītāji ir degvielas patēriņš 4,1 l/100 km un CO2 izmešu daudzums 94 g/km.

Foto: Publicitātes foto

Pārspēti augstākie rādītāji klasē komforta un drošības ziņā. 2014. gada Polo izvirzās vadībā konkurentu vidū arī ar iespaidīgo komforta un drošības aprīkojuma klāstu, kas šajā klasē ir unikāls. Polo būs arī viens no pirmajiem automobiļiem kompaktās klases automobiļu vidū, kas tiks laists pārdošanā ar īpašajiem LED priekšējiem lukturiem — arī sākot ar rudeni. Turklāt bāzes modeļa Polo Trendline standartaprīkojumā būs pieejami K7 priekšējie lukturi. Vēl viens pārstrādāts elements, kas būs pieejams līdz ar automobiļa parādīšanos tirgū, ir dubulti priekšējie lukturi ar H7 tehnoloģiju (Polo Comfortline standartaprīkojums).

Foto: Publicitātes foto

Jaunajā stūrēšanas sistēmā ar stūres pastiprinātāju ir uzlabotas stūrēšanas īpašības. Volkswagen piedāvā arī jaunu, papildaprīkojumā pieejamu Sport Select piekari, kurā izmantoti elektroniski vadāmi amortizatori, lai autovadītāji varētu izvēlēties kādu no diviem braukšanas režīmiem, vienkārši nospiežot pogu. Polo modelī tiek ieviestas arī daudzas citas Golf modelī pieejamās palīgsistēmas. To vidū ir automātiskā pēcsadursmes brīdināšanas sistēma (pēc sadursmes automātiski sāk bremzēt), autovadītāja brīdināšanas sistēma, apkārtējās satiksmes uzraudzības sistēma ar pilsētas bremzēšanas palīgsistēmu un adaptīvā kruīza kontrole ACC. Savukārt, skatu uz aizmuguri tagad iespējams uzlabot arī ar papildaprīkojumā pieejamo atpakaļskata kameru.

Foto: Publicitātes foto

Progresīva informācijas un izklaides pasaule.Ir pārveidota arī radio un radionavigācijas sistēmu koncepcija — kā otrās paaudzes sistēmas tās atspoguļo augstākās klases tehnoloģiju modulārajā informācijas un izklaides sistēmā. Tas nozīmē, ka šo sistēmu programmatūra un aparatūra ir līdzīga Golf informācijas un izklaides sistēmai, kas atkarībā no versijas piedāvā tādas funkcijas kā audio straumēšanu ar Bluetooth (izmantojot viedtālruni, ar displeja un skārienekrāna vadību), tuvošanās sensoru (kad roka tiek pietuvināta ekrānam, tajā parādās citas izvēlnes iespējas), karšu pietuvināšanas funkciju ar diviem prkstiem (tāpat kā viedtālruņos) un mobilā tālruņa savienošanu ar transportlīdzekļa ārējo antenu ar induktīvo saiti. Visas četras sistēmas iespējams apvienot ar digitālā radio uztveršanas funkciju DAB+. Papildus, izmantojot MirrorLink funkciju, atsevišķas viedtālruņu lietojumprogrammas iespējams izmantot uz skārienekrāna.

Pārdošanā no pavasara. Vizuāli Polo ir veidots ar asāku priekšpuses un aizmugures dizainu. Volkswagen automobili pilnveido spilgtās krāsas, jauni salona apdares materiāli un daudzas citas aprīkojuma detaļas. Jaunākās paaudzes Polo nonāks tirdzniecībā šā gada pavasarī. Pirmie modeļi tiks piegādāti klientiem Vācijā un tūlīt pēc tam modeli sāks tirgot arī lielākajā daļā pārējo Eiropas valstu. Āfrikā un Āzijā titula „Gada auto 2010“ ieguvējs debitēs gada otrajā pusē. Papildus bāzes versijām (Trendline, Comfortline un Highline) Polo atkal tiks piedāvāts arī GTI, BlueGT, CrossPolo un jau pieminētā BlueMotion modeļa versijā. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.