Opel Ženēvas auto izstādē prezentēs Astra OPC EXTREME sporta kupeju

Opel demonstrē aktuālo Astra OPC sacīkšu variantu, kas piemērots gan trasei, gan koplietošanas ceļiem.

Ženēvas 84. Starptautiskajā auto izstādē (6.–16. marts) Opel plašākai publikai atklās savu jaunāko veikumu – īpašu sporta automobili. Tas veidots labākajās 2002. gada Astra OPC X-treme Concept tradīcijās. Tagad, tāpat kā toreiz, radīts īstens sacīkšu automobilis, kas piemērots gan trasei, gan koplietošanas ceļiem. Kamēr 12 gadus atpakaļ sarkanais OPC X-treme bija viena eksemplāra modelis, tikmēr jaunais EXTREME, kuru rotās Opel tradicionālais motoru sporta krāsojums, tiks ražots nelielā apjomā. Šis būs visu laiku ātrākais Astra modelis, kuru drīkst izmantot arī ārpus sacīkšu trases. Tiesa gan, tas joprojām pilnībā atbildīs Opel Performance Center moto „OPC. Pure Passion.”.

Opel Astra OPC X-treme Foto: Publicitātes attēls

Opel Astra OPC EXTREME ir tiešs atvasinājums no Astra OPC Cup sacīkšu automobiļa, kas tiek izmantots arī VLN Izturības čempionātā Nirburgringā. Par automobiļa masas samazinājumu, salīdzinājumā ar 2012. gadā prezentēto 280 ZS Astra OPC modeli, rūpējas augstas kvalitātes oglekļa komponenti. Savukārt integrētā drošības struktūra, sacīkšu sēdekļi un sešu punktu drošības jostas nodrošina to, ka OPC EXTREME ir gatavs doties trasē!

Šī sporta kupeja ietver augstvērtīgākās sacīkšu tehnoloģijas, kas paredzētas arī izmantošanai ikdienā – tai skaitā arī nejaušai paviesošanās reizei Nirburgringas Nordšleifē. Tieši Opel Performance Center, kas atrodas blakus leģendārajai sacīkšu trasei, dzima ideja par Astra OPC EXTREME modeli. Neraugoties uz to, vai tas būtu Corsa OPC, Astra OPC vai Insignia OPC automobilis, visiem Opel sporta smagsvariem jau minētajā Nordšleifē paaugstinātas grūtības apstākļos ir veiksmīgi jānokārto liela ātruma 10 000 km izturības testa programma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.