“Tesla” elektromobiļa īpašnieks šķērso ASV bez maksas (+ foto)

Amerikānis Džons Glinijs kļuvis par pirmo cilvēku, kuram, izmantojot sev piederošo elektromobili “Tesla Model S” un “Tesla Motors” bezmaksas uzlādes stacijas tīklu izdevies šķērsot ASV teritoriju, nemaksājot par 5400 km garo ceļojumu ne centa.

Foto: Publicitātes foto

Glinija ceļojums sākās Ņujorkā, kur viņš ieradās no Kentuki, lai paņemtu savu meitu. No Austrumkrasta megapoles ceļotāji devās uz Losandželosu, šķērsojot 16 štatus. Rietumkrasta lielākajā pilsētā viņi ieradās pēc piecām dienām, izmantojot 28 Supercharger uzlādes stacijas.

Foto: Publicitātes foto

Pārbrauciena laikā Glinijs sastapās ar divām problēmām: Ņujorkā automobilim vajadzēja nomainīt riepu, ko Tesla servisa speciālisti piegādāja un samainīja divu stundu laikā un ceļa posmu no Ņuarkas uz Somersetu (468 km) ceļotāji veica ar zināmām bažām, tā kā šāds attālums ir tuvu Model S galējo iespēju robežāi (500 km). Viss beidzās laimīgi un brīdī, kad Glinijs ieradās Somersetas Supercharger stacijā, Tesla kompjūters rādīja strāvas atlikumu 17 kilometriem.

Foto: Publicitātes foto

Agrāk tika ziņots, ka Tesla Motors uzsāk bezmaksas uzlādes staciju izvietošanu ASV, plānojot līdz 2013.gada beigām pārklāt galveno metropoļu reģionus. 2014.gada vidū 80% iedzīvotāju tuvumā būs kāda no Tesla ātrās uzlādēšanas stacijām, bet 2015.gadā bezmaksas staciju tīkls kļūs pieejams 98% ASV iedzīvotāju.

Tesla Motors bezmaksas uzpildes staciju tīkls ASV Foto: Publicitātes foto

 

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.