Atdzimušais „Saab” maksās 31 500 eiro (+ foto)

Atkal atdzimusī Zviedrijas autobūves kompānija „Saab”, kas Trolhetanas rūpnīcas konveijeru iedarbināja 2.decembrī, nosaukusi sava pirmā modeļa cenu.

Sedans 9-3 Aero komplektā ar 220 ZS divlitru benzīna motoru maksās 31 500 eiro, tiks pārdots ar interneta starpniecību un vismaz pagaidām, tikai Zviedrijā.

Foto: Publicitātes foto

Pārlūkojot Saabcars.com mājaslapu, redzams, ka sedans pieejams ar manuālo vai automātisko pārnesumkārbu, 16 collu riteņiem un radžu vai bezradžu ziemas riepām. NEVS kompānijas preses dienests paskaidro, ka šobrīd produkcijas daudzums ir ierobežots, bet pārdošana tikai vietējā tirgū nepieciešama tādēļ, lai „Saab” varētu nodrošināt tehniskās apkopes, rezerves daļas un atbilstošu servisu.

Foto: Publicitātes foto

Tālākie plāni orientēti uz Ķīnas tirgu. Sākumā Trolhetana saražos 10 automobiļus dienā, vēlāk produkcijas daudzums tiks palielināts, bet no 2014.gada pavasara tiek solīta „Saab” sedana elektriskā modifikācija.

Līdz 2010.gadam „Saab” piederēja amerikāņu koncernam „General Motors.” Tad zviedru kompānija nonāca Nīderlandes sporta automobiļu ražotāja „Spyker” rokās, bet jau 2011.gada beigās iesniedza bankrota pieteikumu. 2012. gada jūnijā bankrotējušā „Saab” aktīvi tika pārdoti Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam „National Electric Vehicle Sweden AB” (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.