Elektrisko automašīnu īpatsvars Norvēģijā pārsniedz 11% no jaunu automašīnu pārdošanas

Elektrisko automašīnu īpatsvars Norvēģijā šā gada novembrī pirmo reizi pārsniedzis 10% no kopējā jauno automašīnu pārdošanas apjoma, liecina Norvēģijas Ceļu satiksmes informācijas padomes (OFV) apkopotā informācija.

Novembrī Norvēģijā reģistrētas 1434 jaunas elektriskās automašīnas, kas veido 11,9% no kopējā jauno automašīnu reģistrācijas apjoma.

Tomēr, neskatoties uz elektrisko automašīnu tirgus daļas palielināšanos, novembrī pēc divu mēnešu pārtraukuma par pārdotāko kļuva ar iekšdedzes dzinēju aprīkots automašīnas modelis – “Volkswagen Golf”.

Volkswagen Golf Foto: iAuto.lv

Volkswagen Golf Foto: iAuto.lv

Septembrī un oktobrī par pārdotākajiem automobiļiem Norvēģijā kļuva elektromodeļi – attiecīgi “Tesla S” un “Nissan Leaf”.

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Elektrisko automašīnu tirdzniecību Norvēģijā galvenokārt veicina apstāklis, ka šīm automašīnām netiek piemēroti nodokļi, kā arī šo automašīnu īpašniekiem nav jāmaksā par to novietošanu publiskajās maksas stāvvietās.

Elektriskās automašīnas Norvēģijā braukšanai drīkst izmantot arī autobusiem paredzētās joslas.

Lai vēl vairāk veicinātu elektrisko automašīnu pārdošanu, Norvēģija ir izveidojusi plašu šo automašīnu uzlādes staciju tīklu.

Pagājušā gada novembrī elektriskās automašīnas veidoja vien 2,6% no kopējā jauno automašīnu reģistrācijas apjoma.

Atgādinām, ka “Volkswagen Golf” ieguva “Latvijas Gada auto 2014” titulu, bet “Nissan Leaf” ieguva “Latvijas Eko auto 2014” titulu.

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Volkswagen Golf Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.