„Opel Ampera” nobrauc 100 miljonu kilometru (+ foto)

Divus gadus pēc oficiālās ieviešanas tirgū visu Eiropas tirgū pārdoto „Opel Ampera” kopējais nobraukums sasniedzis 100 miljonu kilometru.

Aprēķini rāda, ka tādejādi apkārtējā vide atbrīvota no vismaz 13 000 tonnām oglekļa dioksīda, kas citādi būtu nonācis atmosfērā.

Foto: Opel

Līdz šim pārdoti 7700 „Opel Ampera” eksemplāru, visvairāk Nīderlandē, kur vācu elektromobilis ir līderis savā segmentā ar 40% daļu. Arī pašmāju tirgū (10%) „Ampera” daļa pakāpeniski pieaug, it īpaši pēc 2013.gada septembra, kad ražotājs paziņoja par cenas pazemināšanu līdz 38 300 eiro.

Foto: Opel

Par „Opel Ampera” efektivitāti liecina fakti, kas publicēti vācu medijos un ļauj secināt, ka dažiem klientiem izdevies sasniegt patiešām ievērības cienīgus rezultātus, piemēram, nīderlandietis Benijs van Vijngārdens gadā nobrauc 25 000 km, vidēji patērējot 0,9 litrus benzīna uz 100 kilometriem, savukārt beļģietis Frenkijs van Līdekerke, kas gadā nobrauc 15 000 km, sava automobiļa iespējas iemanījies izmantot tik pilnvērtīgi, ka viņam 100 km veikšanai pietiek ar puslitru degvielas. Abi atzīst, ka trīs ceturtdaļas kilometrāžas veikts ar elektrību, bet „Range Extender” benzīna dzinējs nācis talkā vienīgi pašos svarīgākajos brīžos.

Foto: Opel

2012.gadā „Opel Ampera” bija visvairāk pārdotais elektromobilis Eiropā un tika ievēlēts par Eiropas Gada auto.

Opel Ampera īpašnieks ir arī alpīnisma leģenda Reinholds Mesners. Foto: Opel

Foto: Opel

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.