Ford sagatavojis maiņu mazauto “Ka” (+ foto)

“Ford” kompānijas Brazīlijas struktūrvienība izgatavojusi mazauto “Ka” konceptuālo modeli, kas kļūs par pamatu sērijveida versijai un ražošanā nonāks nākamā gada vasarā.

Foto: Publicitātes attēls

Jaunais “Ford Ka” radīts uz iepriekšējās paaudzes “Ford Fiesta” platformas un tā motoru klāstā būs trīs cilindru benzīna dzinējs ar 80 zirgspēku jaudu, kā arī 1,4 un 1,5 litru Duratorq dīzeļdzinēji. Speciāli Brazīlijas tirgum izgatavota versija, kas varēs darboties ar etanolu vai benzīnu . Pirmajā gadījumā 1,5 litru motors attīstīs 111, otrā – 107 ZS. Pārmaiņas izskatā ir labi pamanāmas, turklāt tagad jaunais Ka tiks ražots ar vairāk praktisko piecdurvju virsbūvi.  

Foto: Publicitātes attēls

2014.gadā tiks uzsākta jaunā Ka tirdzniecība Brazīlijā, kā arī vairākos citos tirgos, kur šis modelis pieprasīts. Attiecībā par Eiropas tirgu “Ford” vēl nav izlēmis. Agrāk izskanēja informācija, ka “Ford” varētu atteikties no šī modeļa tirdzniecības, jo Eiropā realizācijas rādītāji pēdējā laikā strauji samazinās. Statistika rāda, ka 2012.gadā Polijā ražotā “Ka” pašreizējās paaudzes modeļa pārdošanas apjomi sarukuši par 20% (līdz 59 000 vienību), bet līdz 2013.gada vidum – par 27%.

Foto: Publicitātes attēls

Piebildīsim, ka tā pati “Ford” Brazīlijas inženieru un dizaineru komanda, kas strādā ar “Ka” projektu, ir autors subkompaktajam krosoveram “Ford EcoSport,” kas no šī gada tiek piedāvāts arī Eiropas tirgū.

Foto: Publicitātes attēls

Ford EcoSport Foto: Publicitātes attēls

Ford Ka pašreizējā paaudze Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.