“Nissan” vadītājs brīdina Lielbritāniju par iespējamo izstāšanos no ES

Japānas autobūves kompānija “Nissan Motor Co.” pārskatīs savas investīcijas Lielbritānijā, ja valsts nolems pamest Eiropas Savienību (ES), paziņojis uzņēmuma vadītājs Karloss Gosns.

Šādus komentārus viņš izteicis, prezentējot jauno “Qashqai” modeli, kuru paredzēts ražot Sanderlendā, kur “Nissan” nodarbina 6500 cilvēkus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ir apsolījis, ka gadījumā, ja konservatīvie gūs uzvaru nākamajās parlamenta vēlēšanās, kas gaidāmas 2015.gadā, viņš līdz 2017.gadam sarīkos referendumu par turpmāko dalību ES.

Nissan Juke Nismo Foto: iAuto.lv

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, kā “Nissan” reaģētu, ja Lielbritānija izstāsies no ES, Gosns sacīja: “Ja kaut kas mainīsies, mums nāksies pārskatīt mūsu stratēģiju un mūsu investīcijas nākotnei.”

Tomēr viņš piebilst, ka scenārijs par Lielbritānijas izstāšanos no ES ir maz ticams.

Tāpat Gosns norādīja, ka Sanderlendas rūpnīca ir viena no visproduktīvākajām Eiropā, bet “Qashqai” ir “Nissan” vispārdotākais modelis Eiropā.

Šī automašīna veido vairāk nekā pusi no Sanderlendas rūpnīcas ražošanas apjoma, un Gosns uzsver, ka jaunais modelis nodrošina daudz darba vietu šajā pilsētā.

Vienlaikus viņš arī pavēstīja, ka pēc piecus gadus ilgušas lejupslīdes Eiropas automašīnu tirgus “nonācis tuneļa galā”.

Gosns prognozē, ka nākamgad Eiropas tirgus varētu būt stabils, iespējams, reģistrējot nelielu izaugsmi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.