„Peugeot 2008” saņēmis piecas zvaigznes drošības testos

Pie piecām zvaigznēm jau iepriekš šogad tikuši arī „Peugeot 2008” konkurenti „Renault Captur”, „Honda CR-V”, „Jeep Cherokee” un „Toyota RAV4”, savukārt pērn augstāko novērtējumu saņēma „BMW X1”, „Ford Kuga”, „Mazda CX-5”, „Mitsubishi Outlander” un „Subaru Forester”. Tikmēr gaužām neveiksmīgi drošības testos veicās „Jeep Compass” automobilim, kura nopelnītās divas zvaigznes pamatoti uzskatāmas par totālu izgāšanos.

Foto: Publicitātes attēls

Ja salīdzina ar citiem augstāko novērtējumu ieguvušajiem konkurentiem, pieaugušo aizsardzība visiem automobiļiem, novērtēta ar 87% līdz 94% (augstākos rādītājus sasniegusi „Kuga”, „CX-5” un „Outlander”). „Peugeot” sniegums šajā jomā bija 88%, kamēr „Compass” – tikai 61%.

Bērnu aizsardzības rādītājā jau vērojama daudz lielāka amplitūda, un visdrošākais automobilis „Subaru Forester” nopelnījis 91%, kamēr „Honda CR-V” ticis vien pie 74% un bijis sliktāks pat par „Compass”, kuram bērnu drošība bijis vienīgais rādītājs, kurā šis modelis spējis puslīdz konkurēt ar citiem apvidus automobiļiem – 76%. Tikai nedaudz labāk veicies „Peugeot” – 77%.

Gājēju drošībā „Peugeot 2008” saņēmis 72%, kas ir par vienu punktu mazāk nekā līderim „Forester”. „Compass” gājēju drošībā nopelnījis vien 23%, kas ir ievērojami mazāk nekā „Renault Captur”, kas ar 61% ir otrs vājākais modelis šajā rādītājā.

Vadītāja palīgsistēmās visaugstāko jeb 100% novērtējumu no pieminētajiem automobiļiem drošības testos saņēmusi „Kuga” un „Outlander”, bet „Peugeot 2008” ticis pie 70%. Ja neskaita „Compass” 43%, vājākie šajā rādītājā bijuši „Honda CR-V” un „Toyota RAV-4”, kas tikuši pie 66%.

 

„Peugeot 2008” Baltijas tirgū ienāca šā gada maijā.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.