Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla rekonstrukciju pabeigs 15.novembrī

Rekonstruēto Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielu satiksmes mezglu satiksmei plānots pilnībā atklāt 15.novembrī, kad būs paveikti pēdējie labiekārtošanas darbi, veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā, luksoforu signālplāni pielāgoti satiksmes plūsmai un atsevišķās vietās uzklāts horizontālais apzīmējums, portālu „iAuto” informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Departamenta pārstāvji vērš autovadītāju uzmanību, ka patlaban tiek ieslēgti luksofori vairākos ielu posmos. Luksofori darbojas testa režīmā, lai to darbību optimāli varētu pielāgot satiksmes plūsmai.

Lai uzlabotu satiksmi Daugavas kreisajā krastā un tranzīta satiksmes plūsmu nodalītu no vietējās, 2012.gadā tika sākta Daugavgrīvas ielas rekonstrukcija. Šajā laikā izbūvētas inženierkomunikācijas, tai skaitā lietus ūdens kanalizācijas sistēmas un ūdensvads, paplašināts Daugavgrīvas ielas posms un esošajai brauktuvei blakus izbūvēta jauna divu joslu brauktuve virzienam no Daugavas kreisā krasta. Tāpat izbūvēts jauns tilts pār Zunda kanālu, kas ir jauns pieslēgums Daugavgrīvas ielai pie Ķīpsalas virzienā no Raņķa dambja uz Krišjāņa Valdemāra ielu.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, tā mērķis ir nodalīt galvaspilsētā tranzīta satiksmes plūsmu no vietējās satiksmes plūsmas un izbūvēt gājējiem un velosipēdistiem drošu satiksmes infrastruktūru.

Departamenta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka projekta kopējās izmaksas ir 21 miljons latu, tostarp ERAF līdzfinansējums ir 1,5 miljoni latu.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.