“Volvo Group” ziņo par peļņas kritumu un plāniem likvidēt 2000 darba vietu

Foto: volvocars.com

Zviedrijas kravas automašīnu un celtniecības aprīkojuma ražotājs “Volvo Group” piektdien paziņoja par peļņas kritumu šā gada trešajā ceturksnī un plāniem likvidēt 2000 darba vietu.

Kompānija trešajā ceturksnī strādāja ar 1,39 miljardu kronu (111,3 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par 0,9% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Uzņēmums peļņas kritumu galvenokārt skaidro ar investīcijām jaunu modeļu ražošanā un Zviedrijas kronas vērtības pieauguma negatīvo ietekmi.

Turklāt “Volvo Group” pārdošanas apjoms iepriekšējā ceturksnī sarucis par 5% – līdz 64,9 miljardiem kronu (5,2 miljardiem latu).

Autoražotājs norāda, ka komerciālo transportlīdzekļu pieprasījumu Eiropā negatīvi ietekmējusi reģiona ekonomiskā lejupslīde, kas tika pārtraukta vien šā gada otrajā ceturksnī.

Reaģējot uz šiem vājajiem finanšu rādītājiem, “Volvo Group” paziņoja par plāniem likvidēt 2000 pārvaldes darba vietu jeb 1,8% no kopējā darba vietu skaita.

Šo darba vietu likvidēšana saistīta ar kompānijas septembrī prezentēto plānu, kas paredz līdz 2015.gadam izmaksas samazināt par četriem miljardiem kronu (320,4 miljoniem latu).

“Volvo Group” kopumā nodarbina aptuveni 120 000 cilvēku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.