“Toyota” prezentē automašīnas ar autopilotu

Foto: Publicitātes attēls

Japānas autobūves kompānija “Toyota Motor Corp.” piektdien prezentēja nākamās paaudzes automašīnas, kuras aprīkotas ar autopilota sistēmu, kas palīdzēs izvairīties no sadursmēm un noturēties ceļa vidū, autovadītājam nemaz nepieskaroties stūrei.

Uzņēmums norādīja, ka automašīnas ar autonomās vadīšanas tehnoloģiju varētu būt pieejamas tirgū jau pēc dažiem gadiem.

“Šīs modernās braukšanas atbalsta tehnoloģijas novērsīs cilvēku kļūdas, samazinās autovadīšanas stresu un palīdzēs autovadītājiem izvairīties no negadījumiem, kam ir liels potenciālas samazināt nāves gadījumu skaitu avārijās,” uzsver “Toyota” izpilddirektors Moritaka Josida.

Vadošās autobūves kompānijas un tehnoloģiju uzņēmumi, tostarp “Toyota”, konkurents “Nissan” un interneta gigants “Google” jau vairākus gadus strādā pie autonomās un asistētās autovadīšanas tehnoloģiju attīstīšanas.

“Toyota” vēsta, ka, lai arī autovadītājiem joprojām būtu nepieciešams saglabāt modrību un piedalīties autovadīšanas procesā, šī tehnoloģija būtībā nodrošinātu viņiem iespēju automašīnas vadīšanu nodot autopilotam, lielāko darbu uzticot datora sistēmai.

Automatizētā autovadīšanas asistēšanas (AHDA) sistēma ļauj transportlīdzekļiem ar bezvadu tehnoloģiju iespējām komunicēt, lai izvairītos no sadursmēm, tajā pat laikā nodrošinot automašīnas noturēšanu ceļa joslas vidū.

Kā ziņots, šonedēļ jaunas automātiskās vadības sistēmas prezentēja arī “Ford”.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.