Saab sāk pirmssērijas ražošanu (+ foto)

Saab atsācis automobiļu ražošanu, vēsta interneta vietne SaabsUnited. No konveijera jau noripojis pirmais pirmssērijas eksemplārs, kas pēc izskata neatšķiras no sedana 9-3, ko Trolhatanas rūpnīca ražoja līdz kompānijas bankrotam 2011.gadā.

To apstiprina informācija, ko sniedzis Saab preses dienests – pirmais eksemplārs, kas daļēji samontēts no vecām detaļām, netiks pārdots, bet tiks izmantots kā testu prototips, veicot ražošanas līnijas regulēšanu. Pirms pilnvērtīgas sērijveida ražošanas uzsākšanas paredzēts izgatavot vēl dažus desmitus šādu testa prototipu.

Foto: SaabsUnited

Agrāk tika ziņots, ka Saab tagadējais īpašnieks, kompānija NEVS (National Electric Vehicle Sweden), ražošanu sāks 2014.gadā un par pirmo modeli kļūs elektromobilis, kas tiks radīts uz sedana 9-3 bāzes.

Foto: SaabsUnited

2012. gada jūnijā bankrotējušā Saab aktīvi tika pārdoti Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija.

Foto: SaabsUnited

 

Foto: SaabsUnited

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.