BMW pazemina X5 patēriņu līdz 3,8 litriem (+ foto)

Uz Frankfurtes autoizstādi BMW atvedis krosovera X5 eDrive konceptu, kas izceļas ar krosoveriem netipisku degvielas patēriņu – vien 3,8 litri uz 100 km.

Panākumu recepte slēpjas hibrīdtehnoloģijā – šajā gadījumā tas ir 95 zirgspēku elektromotors, kas strādā viens pats (maksimālā distance 30 km) vai tandēmā ar četru cilindru benzīna twinturbo motoru nodrošinot to, ka 100 kilometrus krosovers varēs nobraukt, patērējot vien 3,8 litrus degvielas un radot kaitējumu videi, kas atbilst CO2 izmešu daudzumam 90 grami uz 1 kilometru.

Foto: Publicitātes foto

Tas gan nenozīmē, ka videi draudzīgais X5 eDrive pārvēršas par traucēkli citiem satiksmes dalībniekiem un pēc dinamikas rādītājiem var konkurēt vien ar mazauto klases pārstāvjiem, gluži pretēji – X5 eDrive ir viens no ātrākajiem SUV, ko apstiprina ražotāja dati, liecinot, ka no vietas līdz simtam hibrīda krosovers paātrinās septiņās sekundēs.

Foto: Publicitātes foto

Automašīna aprīkota ar Plug-in tehnoloģiju, kas nozīmē, ka akumulatoru baterijas var uzlādēt, pieslēdzoties pie parastā 220 V elektrotīkla. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.