“Hyundai” atklāj detaļas par jauno “Santa Fe” (+ FOTO)

Dienvidkorejas autoražotājs “Hyundai” atklājis jaunu informāciju par krosovera “Santa Fe” jaunās paaudzes modeli, kas pirmizrādi piedzīvos Ženēvas autoizstādē (no 8.03).

“Santa Fe” jaunais modelis ieguvis divos līmeņos izvietotu priekšējo optiku un sešstūrainu radiatora resti ar hromētu dekoru un liela izmēra šūnveida iekšējo režģi kopumā veidojot krietni agresīvāku tēlu nekā līdz šim. Arī salona iekārtojums izmainījies visai būtiski – iebūvēta jauna stūre un vidus konsole ar atsevišķi nodalītu multimediju sistēmas ekrānu, ventilācijas pievadiem un klimatkontroles bloku.

Zināms, ka 4,77 m garā un 1,90 m platā krosovera aprīkojumā būs “BlueLink 2.0” sistēma, kas ar viedtālruņa palīdzību ļaus kontrolēt galvenās automobiļa funkcijas, saņemt informāciju par borta sistēmu darbību un iegūt navigācijas datus tiešsaistē. Izveidota uzlabota balss pārvaldes sistēma uz mākslīgā intelekta bāzes, kas palīdzēs ātrāk un vieglāk atpazīt cilvēka valodu.  

“Santa Fe” elektronisko palīgu skaitā būs automātiskās bremzēšanas sistēma, joslas noturēšanas palīgs, noguruma kontrole, tālo gaismu asistents, aizmugures sānu zonu uzraudzības sistēma ar automātiskās bremzēšanas funkciju un “Rear Occupant Alert”, kas atgādinās par aizmugures sēdeklī aizmirstiem dzīvniekiem vai bērniem. Vēl viena sistēma – “Safety Exit Assist” – automātiski aizslēdz durvis, ja no aizmugures tuvojas mašīna, tādejādi pasargājot savus pasažierus no traumām, ko tie varētu gūt, nokļūstot šī transportlīdzekļa ceļā. 

Dienvidkorejas tirgū “Santa Fe” būs pieejams ar 2,0 un 2,2 litru dīzeļdzinējiem, kā arī 2,0 litru benzīna motoru. Visi agregāti darbojas komplektā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.