“Toyota”: ASV muitas tarifi tērauda un alumīnija importam būtiski sadārdzinās automašīnu cenas

Japānas autobūves kompānija “Toyota Motor Corp.” piektdien brīdināja, ka ASV ieplānotie tērauda un alumīnija importa tarifi negatīvi ietekmēs autoražotājus un ievērojami palielinās Amerikā pārdoto automobiļu cenas.

Uzņēmums šādu paziņojumu izplatījis pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties Baltajā namā ar metālrūpniecības uzņēmu vadītājiem, pavēstīja, ka gatavojas nākamnedēļ parakstīt rīkojumu par 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam, un par desmit procentu tarifa piemērošanu alumīnija importam.

“Toyota” norāda, ka 90% tērauda un alumīnija, ko uzņēmums iepērk ražošanai ASV, tiek iegādāti Savienotajās Valstīs.

“Taču, neskatoties uz to, valdības lēmums ieviest ievērojamus tērauda un alumīnija importa tarifus negatīvi ietekmēs autoražotājus, automašīnu rezerves detaļu piegādātājus un patērētājus, jo tas būtiski palielinās izmaksas un tādējādi arī Amerikā pārdoto vieglo un kravas automašīnu cenas,” skaidro kompānija.

Trampa paziņojums jau radījis bažas par iespējamu tirdzniecības karu un izsaucis asu reakciju no tādiem tirdzniecības partneriem kā Kanādas, Eiropas Savienības un Lielbritānijas.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.