iAuto KARSTĀ reportāža no Ženēvas: Citroen prezentējis jaunās paaudzes Berlingo (+ FOTO)

Francijas autobūves kompānija Citroen pašlaik notiekošajā autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes Berlingo, kas tirdzniecībā tiks laists jau šogad.

Citroen Berlingo pamatā ir EMP2 platforma, ko izmanto arī PSA Peugeot Citoren koncerna modeļiem Citroen C5 Aircross, Peugeot 3008 un 5008. Jaunais modelis zīmīgs ar to, ka ieguvis par “Airbump” dēvētos gaisa aizsargus durvju apakšējā malā. Versijā M Berlingo garums būs 4,4 metri, versijā XL – 4,75 m. Riteņu bāze abiem variantiem vienāda – 2,97 m, bet bagāžas nodalījuma tilpums pirmajā gadījumā 775 litri (par 100 l vairāk nekā līdz šim), otrā – 1050 litri.

Berlingo otrajā rindā iebūvēti trīs atsevišķi sēdekļi un trešā sēdekļu rinda. Versijā M tā ir fiksēta, bet XL variantā montējas uz sliedēm, kas sēdekļi ļaus pārbīdīt 130 mm diapazonā. Pateicoties risinājumam, kas ļauj nolocīt vadītāja blakussēdētāja sēdekļa atzveltni, Berlingo varēs pārvadāt līdz pat 2,7 m (versija M) un 3,05 m (versija XL) garus priekšmetus. Padomāts arī par izmēros mazāku bagāžu un personīgajām lietām, ko varēs izvietot pavisam 28 kabatās, nišās un novietnēs ar kopējo tilpumu 186 litri.

Citroen Berlingo aprīkojumā var būt projekcijas displejs, adaptīvā kruīzkontrole, ārkārtas bremzēšanas sistēma, vadītāja noguruma kontrole, aklās zonas asistents, elektroniskā stāvbremze, ceļazīmju atpazīšanas sistēma, tālo gaismu automātika, atpakaļskata kamera, viedtālruņa bezkontakta uzlādes funkcija, sistēma, kas palīdz uzsākt kustību slīpumā, piekabes stabilizēšanas sistēma, multimediju iekārta ar astoņu collu ekrānu, Apple CarPlay un Android Auto atbalstu.

Motoru piedāvājumā 1,2 un 1,5 litru dīzeļi. Pirmais atkarībā no versijas ar 110 vai 130 Zs jaudu, otrs – ar 75, 100 vai 130 Zs. Bāzes versijas komplektē ar sešu pakāpju mehānisko kārbu, bet variantus ar visjaudīgākajiem motoriem – vēl arī ar astoņu pakāpju automātu.

Citroen Berlingo tirdzniecība sāksies 2018.gada otrajā pusē.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.