Xiaomi SU7 salūst jau pēc 39 kilometriem; pilnīgi jauno auto salabot nevar (+ VIDEO)

Kāds pilnīgi jauna Xiaomi SU7 īpašnieks savā pirkumā vīlās jau pirmajā dienā, jo no iegādes vietas viņam ar elektrisko SUV izdevās nobraukt vien 39 kilometrus.

Elektronikas giganta Xiaomi ražotais SU7 ir pārdošanā kopš marta beigām, klientiem piegādes sākās 3.aprīlī un drīz vien pēc šī datuma internetā sāka parādīties video ar dažādiem negadījumiem, kļūmēm un pārpratumiem, kas saistīti ar ilgi gaidīto jaunumu. 

Daļa vainas droši vien jāuzņemas pircējiem, jo līdzīgi kā ar Tesla Cybertruck, jau pirmajās stundās pēc iegādes sākas testi, jaunā modeļa elektronikas, dinamikas un citu iespēju pārbaudes, kas nereti nesakrita ar paša īpašnieka auto vadīšanas prasmēm un kompetenci.

Jaunākais incidents gan ir visai neparasts, jo automašīna izturējusi tikai 39 kilometrus. Zināms, ka īpašnieks to saņēmis dīleru centrā Fudzjaņas provincē un devies mājup, taču drīz vien viņam bija jāapstājas šosejas malā un jāizsauc palīdzība. Sociālajos medijos ievietotajā video īpašnieks atklāj, ka auto sabojājies braucot lielā ātrumā. Viņš paskaidro, ka centrālajā ekrānā parādījies uzraksts “Automašīna gatavojas apstāties, lūdzu, droši apstājieties un sazinieties ar tiešsaistes servisa centru”, kam sekojis cits ziņojums  “Piedziņas sistēma ir bojāta un to nevar pārslēgt”. Tas liecināja par kļūdu, kas nozīmē, ka automašīnu nevarēja pārslēgt no piedziņas un atpakaļgaitas.

Vēlāk noskaidrojies, ka kļūme ir tik nopietna, ka automašīnu salabot nevar, tā jānosūta uz rūpnīcu, bet ekspertiem jāveic padziļinātas pārbaudes, lai saprastu, kas īsti notika.

Neparasti arī tas, ka īpašnieks neesot mierā ar naudas atmaksu, tā vietā pieprasot jaunu automašīnu. Kā tas beigsies nav zināms, jo pieprasījums pēc Xiaomi automobiļiem ir lielāks nekā ražotāja pašreizējās iespējas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.