Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO)

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus.

Volkswagen Polo otrā paaudze (Typ 86C) tika ražota no 1981. līdz 1994.gadam, rūpnīcām izlaižot vairāk nekā 1,7 miljonus mazauto eksemplāru. Mazais Golf brālis bija iecienīts jauniešu vidū – tas bija uzticams, ekonomisks un lēts uzturēšanā, bieži izmantots kā pirmais auto iesācējiem. Nereti šī iemesla dēļ ar Polo brauca tik ilgi kamēr tas nolietojās pilnīgi un remontēšana vairs nebija rentabla.

Šodien Polo 86C no Eiropas ceļiem gandrīz pilnībā izzudis un līdz mūsdienām izdzīvojušo eksemplāru nav daudz, kur nu vēl labā stāvoklī un ar mazu nobraukumu. Izņēmums ir  Nīderlandes Oldenzaal Classics piedāvātais Polo Coupe GT, kas atrasts Portugālē.

Saskaņā ar pārdevēja informāciju, automašīna 1992.gada 25.aprīlī piereģistrēta Porto, taču īpašnieks to izmantojis reti, nobraucot vien 716 kilometrus, pirms novietojot to šķūnī uz ilgiem gadiem.

Tagad tas nonācis Oldenzaal Classics rīcībā, kas to rūpīgi sagatavojis pārdošanai, taču pilnībā saglabājot atbilstību oriģinālam. Pārdevējs to arī norāda, atzīmējot, ka pircējam jārēķinās ar 32 gadus vecām riepām un 1,3 litru 75 Zs motoru, kas pēc tik ilgiem gadiem prasīs savu tiesu uzmanības.

Vēlāk parādījās informācija, ka automašīna atradusi jaunu īpašnieku, kurš par Volkswagen Polo Coupe GT samaksājis Oldenzaal Classics prasītos 19 950 eiro.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.