Arī kā sedans – Volkswagen Passat Ķīnai

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi.

Eiropā jaunus Passat sedanus neražo kopš 2019.gada, tādēļ šādas koncepcijas cienītājiem jāraugās Škoda Superb, Audi A4 vai Volkswagen Arteon virzienā. Arī ASV šāda Passat ražošana pārtraukta 2022.gadā, toties Ķīnā, kur Volkswagen Santana sedans ilgus gadus bija visvairāk pārdotais modelis, Passat dzīve sedana virsbūvē turpinās ar jauno Passat Pro.

Jaunais Passat Pro ir nedaudz lielāks nekā Eiropas Passat universāls, tas ir, garumā tas sasniedz 5,00 m (+8 cm), arī riteņu bāzei esot garākai par 3 cm (2,87 m). Atkarībā no komplektācijas sedans sver 1580-1680 kilogramus. Motoru piedāvājums nav tik ražens kā universālam, patiesībā iekļaujot vien divus benzīna agregātus ar 1,5 un 2,0 litru tilpumu. Tie attīsta 158 un 217 Zs jaudu, abos gadījumos apvienojot automātisko pārnesumkārbu un priekšējo riteņu piedziņu. 

Volkswagen Passat Pro drīzumā piedzīvos savu oficiālo pirmizrādi. Modelis tiks ražots Ķīnas tirgum kopā ar Volkswagen partneri SAIC, sastādot alternatīvo vēl vienam vidējās klases sedanam – Magotan. Arī pēdējais top sadarbībā ar vietējo uzņēmumu, šajā gadījumā ar Ķīnas autobūves koncernu FAW.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.