1000 kilometri ar vienu uzlādi – Nio uzsāk jaunā superakumulatora ražošanu

Ķīnas elektromobiļu ražotājs Nio uzsācis sava superakumulatora sērijveida ražošanu, kas sola vēl nebijušas iespējas elektroautomobiļu īpašniekiem, garāku pārbraucienu cienītājiem.

Ķīnas autoražotājs Nio savu 150 kilovatstundu akumulatoru prezentēja pērnā gada decembrī, taču tagad uzsākta sērijveida ražošana un zināms, ka pirmais modelis, kas iegūs jauno tehnoloģiju ir luksusa sedans Nio ET7.

Akumulators, kas nodrošinās vismaz 1000 kilometru sniedzamību bez papildu uzlādes, apvieno tradicionālo litija jonu tehnoloģiju ar progresīvu cietvielu akumulatoru tehnoloģiju, ko pēta inženieri visā pasaulē. Saskaņā ar ekspertu skaidrojumu, šajās hibrīda šūnās tiek izmantots gan ciets, gan šķidrs elektrolīts, tādējādi uzlabojot akumulatora īpašības un veiktspēju. Ir zināma arī jaunā akumulatora cena – aptuveni 38 000 eiro, kā arī tas, ka ar šādu bateriju aprīkotais Nio ET7 uz 100 km patērē aptuveni 15 kWh.

Nio atklājis, ka jauno akumulatoru iegūs arī 14 viņu jaunie modeļi, kas plānoti tuvākajos gados, turklāt jaunais akumulators ir savietojams arī ar senākiem Nio modeļiem, tajā skatā tiem, kas izlaisti jau pirms pieciem gadiem. Un vēl – arī šo akumulatoru, kad tas iztukšots, varēs ātri nomainīt pret jau uzlādētu speciālajās Nio Swap stacijās.

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.